ryilmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba değerli üstadlar,

1 haftadır konuyu takip ediyorum. 1,5 senedir clickbank, plimus gibi sistemler üzerinden yaptığım review siteler ile kazançlar sağladım. Cpa sistemlerine üye olmayı deniyorum ama malesef kendi sitelerim ile kabul edilmedim. Örnek teşkil etmesi adına ne tarz siteler olması gerekiyor? Bu şekilde yeni autoblog siteler hazırlasam kabul edilirmiyim? Yardımcı olabilirmisiniz lütfen?

Saygılarımla
CPA Networklere temelde kabul edilmenin iki yolu var.

Birincisi yaptığınız işleri anlatan ve kendi yeteneklerinizi de ön plana çıkaran iyi bir tanıtım metni yazmaktır (ki bu kabul edilmenin %90 gerçekleşmesini sağlar) sonraki sorulara da doğru düzgün yanıt vermek ve elbette tutarlı bir dil kullanmak önemlidir. Tutarlı dil kullanılmazsa genellikle referansını iyi olsa bile kabul edilmeyebilirsiniz.

Tutarlı dil ne demektir?

Örneğin londra ingilizcesi ile başvuruya başlayıp (bazı arkadaşlar öyle yapmışlardı bana özelden yazmışlardı) arkadaşları (iyi ingilizce bilen) başvuru sürecinden sıkılıp (aslında bana göre duruma uyanıp) "geri kalanını sen halledersin ya" deyip geri çekildikten sonra aynı başvuruya daha az teknik ve dilbilgisi yeterliliği ile yani yazları turist avlamak için kullanılan bodrum ingilizcesi ile süreç devam ederse başvuru şüpheli kabul edilir ve tutarlı olmadığı göz önüne alınarak kabul edilmez.

İkincisi de her network sormasa da (ama bazıları gerekli diyor) web site adresinizin olması. Web siteniz ucuz domain olmamalı. Hatta 1 dolarlık domainle yapılandırılmış site ile aslında hiç başvurulmamalı. Networkler aslında para kazanmak için para kazanmayı bilenleri kendilerine almak ister. Yani hiç birşey bilmiyorsanız iyi networklere kabul edilmezsiniz. Websitesi diyorduk. En kolayı şudur. Elbette bunu kalitei networklere başvururken yapmanız gerekir. Yaptığınız web sitesi örneğin cpa veya internet marketing üzerine olursa (kendi kişisel bloğunuz olursa hatta daha iyi) ilk başladığınızda yaşadığınız zorluklar sonra o zorlukları nasıl aştınız neler yaptınız hangi teknikleri uyguluyorsunuz en iyi cpa taktikleri nelerdir yazıları vs vs gibi size ait düşüncelerin olduğu bir web sitesi yaparsanız kabul edilmeniz kolay olur. Geçmiş yazılarda birçok web sitesi örneği verdiğimiz için tekrarlamıyoruz. Yalnız şu uyarıyı yapmak isterim. Bugün com uzantılı iyi bir domain aldınız yarın 400 içerik doldurdunuz sonraki gün ise en baba networke başvurdunuz. Kabul edilmezsiniz. İmkan ve ihtimaliniz yok. Karşı taraftaki insanlar bu işin kurdu ve o tarz numaralar işlemez.

O nedenle size tavsiyem web sitesi zorunlu olmayan networklere başvurun (neler olduğunu nereden araştırılacağını bu başlıkta veya cpa kazandırır mı başlığında açıklamıştık) deneyim kazanın. BU süre içerisinde bir websitesi yapın yukarıdaki gibi (elbette yabancı network hedefliyorsanız ona uygun bir dil hakimiyetiniz olmalı) kendi gelişiminizi haftada 3-4 içerik girerek anlatın sonuç olarak 6 ay (evet acele etmeyin yanlış duymadınız hatta 1 yıl bile olabilir) sonra kaliteli networke site adınızla başvurun. Bu süre içerisinde face fanınız olmalı twitter takipçiniz olmalı (bunlar satın alınmış olmasın tavsiyem çünkü ileride bunlardan çok para kazanacaksınız) yani kaliteli içerik üretin sabredin bu arada diğer networklerde de çalışarak gelirinizi arttırın stratejinizi ilerletin sonra da büyük networklere başvurun.

Elbette bu anlattığım süreç tam acemiler içindi. Sizin tamamen acemi olmadığınızı biliyorum. O nedenle bu yazdıklarımı herkese faydalı olması için geniş tuttum. Siz içinden kendinize uygun gerekli bilgileri umarım alırsınız.

Bol kazançlar diliyorum...