N2Lock adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gramer öğrenmeden olmaz tabi ben zaten gramer öğrenmeyeceğiz demiyorum fakat öğrenme yönteminde bir sorun var. Mesela bir çocuk İngilizce öğrenirken grameri sezgisel olarak öğreniyor. Düşünün ben 19 yaşına geldim 10 yaşından beri tenseleri görüyorum fakat hala sınava girmeden önce basit cümle kurmak için tense yapısına tekrar bakmak zorunda kalıyorum bu neden oluyor ben onu sorguluyorum.
Kendinizden emin değilsiniz hocam.Türkçesi aklınıza gelen bir cümleyi yeterli birikim olmadığı için çeviremiyorsunuz ve sürekli bir yerleri tekrar etme eğilimine yöneliyorsunuz.Ama tense lere bakmak birşeyi değiştirmez.Geniş zamanda -s takısı aldığını zaten biliyorsunuzdur ancak sınav anında onu uygulamak problem.

İngilizceyi aktif olarak kullanmadığımız için her seferinde tereddüte düşüyoruz.Bir çoğumuz için dersten sonra ingilizce bitiyor.Oysa ki yatmadan önce basit bir ingilizce kitabı okunsa ve ingilizce günlük hayatta biraz daha aktif olarak kullanılsa her şey bambaşka olur.

Bende 4. sınıftan beri ingilizce görüyordum.Dil öğrenmek diğer derslere benzemiyor fakat sistemde diğer dersler gibi işlendiği için o zihniyet altında yetiştik ve sınavdan önce şuna bir bakayım diyerek bir çok şeyi yapıyoruz.Dili öğrendikten sonra aktif olarak kullanmak gerek çünkü diğer dersler gibi sınavını geçeyim de bitsin olayı değil. Sürekli faliyet halinde olmak zorunda ve bilinç altında değil üstünde olmak zorunda. İstediğimiz zaman oradaki bilgileri çekip kullanmak gerekli.

Kelime konusuna gelince türkçe anlamları ile çalışıp ezberlemeyin. Zaten grammerde yeterince ezber var. Kelimeleri ingilizce anlamları ile anlamaya çalışın. Bende hazırlık öğrenciyisim ve bu şekilde çalışıyorum. Bir kelimeyi ingilizce anlamı ile açıklarken birden çok ingilizce kelime görüyoruz. Daha faydalı olduğu tartışılmaz bir gerçek.