Merhaba Arkadaşlar,

Bir beyin fırtınası yapalım diyorum. Sizce bize Lise'de ve Üniversite'de verilen İngilizce dersinin yöntemi doğru mu?

Mesela ben şuan hazırlık okuyorum, Lise'de gördüğüm İngilizce derslerinden neredeyse hiçbir farkı yok. Bana öğretme tarzı çok saçma geliyor. Ben 4.sınıftan beri İngilizce sınavına girmeden önce Tense'leri gözden geçiriyorum. Yok fiile ne eki geliyordu, fiilden önce miydi, sonra mıydı vs vs. Sürekli aynı şeyler oluyor. Kelime ezberliyoruz 6 ay sonra hepsi unutuluyor. Bana bu olay çok saçma geliyordu zaten artık üni'de hazırlıkta okuyunca iyice sıkılmaya, gerilmeye başladım.

Türkçe ile karşılaştırdığımda ben hiçbir dil bilgisi kuralı öğrenmeden doğal olarak, sezgisel bir biçimde tüm zaman dilimlerinde zaten cümle kurabiliyorum. Yine kelime ezberleme olayı da öyle, kullana kullana öğrenmişimdir çocukluğumda.

Her neyse asıl sormak istediğim son zamanlarda baya meşhur olan şu Effortless English, Power English gibi temel olarak bir çocuğun İngilizce öğrenme süreci gibi süreç uygulayan kurslar, programlar var bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?