wp mu ile blog dağıtma üzerine bir çalışma yapıyorum şu an sistem hazır sayılır, domain, host falan alındı, site açıldı, buddypress kuruldu.
Kendime bu sistemde destek verecek ortak arıyorum. ortağın php konusunda bilgili olması gerekmektedir.
lütfen sadece merak için pm istemeyiniz. zaten r10 da epey sorun var sağlıklı sayfa açamıyorum bir de ortaklık düşünmeyen kişilere cevap yazmaya zaman kaybettirmeyiniz.
Blog dağıtma işi şu şekilde olacak: genelikle bayanların blog açacağı, bayanlara hitap eden bloglara müsade edilecek, sonrasında ise bir e ticaret sitesi kurulup bu bayanların bloglarına affilite ile eklemeleri istenecek. (gönüllülük esasına göre affilite sistemine dahil olanlar yaptıkları satıştan para kazanacaklar) ortaklarımıza kar marjını biraz yüksek tutarak daha fazla blog açılmasını sağlayacağız. daha fazla blog açıldığında ise oturduğun yerden %5 kazansan bile ortaklığa yetecektir. ayrıca e ticaret sitesinin de yüzlerce sitede tanıtımı yapılmış olacaktır. yani kazan kazan mantığı olacak, hiçbir zaman blogcuları kandırmayı düşünmeyecek kişileri bekliyorum. en başta dürüstlük uzun vadede kazandırır. sahtekarlık ise sadece bir kez kazandırır. Şu an bayan blogcularla diyaloğum çok iyidir. yüzlerce bayan blogcu ile samimiyetim var, blog açacaklarına inanıyorum yeter ki istenenleri onlara verebilelim.
Wp mu için neler yapılabilir?
blogcuların tümünün yayınladığı konuları otomatik olarak facede paylaşım, twitterde paylaşım yaptırmalıyız, temaları biraz wp mu ya uyarlamalıyız. yardım blogu açmalıyız, kullanım hakkında bilgiler vermeliyiz. blogcuların işine gelen eklentiler bulup onları türkçeleştirip kullanmalıyız. ve aklıma gelmeyen başka işler yapmalıyız.
biliyorsunuz ki hiçbir lokma direk ağzımıza düşmez emek harcamalıyız.
her türlü resmi ortaklık işlerine okey diyorum. lütfen bu konuda gereksiz polemikler oluşturmayınız. samimi sorularınızı da beklerim