Yiyeceğimiz yeni kazığın adı .TC isimli yazım
4 yılı aşkındır bir tane .TC uzantılı domainim var. İsimtescil.net ve Godaddy’de yıllardır 25 dolar olarak satılıyordu. Ben İsimtescilden aldım. Fiyatının 25 dolar olması bile çok geliyordu. Ama yinede işime yaradığı için o parayı veriyordum. En fazla 5 yıl süresi uzatıldığı halde 125 doları taaak diye basmak zor bişeydi, daha doğrusu birde bu parayı ödemek parayı sokağa atarım gibi geldiği için hep 1 yıl 1 yıl uzattım şimdiye kadar.
Bugün bi domainle ilgili işlem için İsimtescil’e girdiğimde .TC alan adı Türkiye’den doğuyor yazısını görünce umursamaz bi tavırla noliyo la orda diyip girdim habere. Şimdi eski sahibi İngiliz olan AdamsNames şirketini satın alan Alman kökenli INTERSTATE şirketinin Türkiye’de kurduğu TCNET Internet Şirketi tarafından bu hizmeti Türkiye’ye özel dağıtmaya karar vermiş. Sitesindeki basında biz haberlerine bakınca haber sitelerimizin ve basılı medyanın editörlerinin ne kadar mal olduğunu görüyorum. Tamamı müjdeee müjdeee atomun parçalanmasından sonraki en büyük gelişme gibisinden duyurmuşlar.
Be mallar, adamlar resmen bizi yemeye gelmiş, siz bayram ediyosunuz. TC domaini yıllardır herkes istediği gibi hiçbir belge ve isim kısıtlaması olmadan 25 dolara ve istediği domain firmasından satın alabiliyorlardı, şimdi ne gibi bir yenilik olduki milletin uzun zamandır unuttuğu bu uzantıyı bize yeni bir ürünmüş gibi sunuyorcasına översiniz.
Hadi diyelim adamlar sadece bizim ülkemizde tüm satışının vergisini verecek şekilde firma açtıııı. E o zaman 25 doların KDV’si 40 dolarmı eder?
Evet, yıllardır 25 dolara aldığım domaini şuanda isimtescilde 65 dolardan satıyorlar, o da genele açıldıktan sonraki fiyatı. Yahu bu yabancı firmalar bizim halkın bizim basın bu kadar kolay keklendiğimizi ne ara öğrenmişler.
Hadi onuda geçtim, yıllardır hem milyon dolarlık firmalar, hem de sokaktaki sade vatandaş 25 dolardan .TC domainleri satın alabilirken şimdi ise aşağıdaki gibi bir fiyat tablosu çıkarmışlar. Sanki herkes ya biri şu TC uzantısını alıp fiyatına bindirip bindirip bize satsada bizde sıraya girsek diyormuş cinsinden fiyatlarla.
Kayıt Dönemleri ve Ücretler
1. Marka Sahipleri için .TC Kayıt Dönemi
Bu aşamada marka sahipleri, markalarına ait .TC alan adlarını kayıt edebileceklerdir. İlk başvuru yapan, alan adı kayıt hakkına sahip olur . 7 (Yedi) takvim günü içinde Marka Tescil Belgesi’nin, .TC yönetimine e-posta yolu ile gönderilmesi gerekmektedir. Bu dönemde kayıt edilen alan adlarının yıllık yenileme ücreti KDV Dahil 98TL’dir.
5 Kasım 2012 – 14 Kasım 2012Markalar için .TC Kayıt Ücreti: 490 TL + KDV
2. Ön Kayıt Dönemi
Ön kayıt sürecinde, belge gerekmeksizin alan adları kayıt edilebilecektir. Bu dönemde kayıt edilen alan adlarının yıllık yenileme ücreti KDV Dahil 98TL’dir.
19 Kasım 2012 – 26 Kasım 2012.TC Alan Adı Ön Kayıt Ücreti: 490 TL + KDV
3. Genel Kayıt Dönemi
3 Aralık 2012′den İtibaren.TC Alan Adı Genel Kayıt / Yıllık Ücreti: 98 TL KDV Dahil
1 Yıllık Kayıt Yenileme Ücreti 98 TL KDV Dahildir.