Domainlerle ilgili terimleri dahi bilmeden fiyat biçenlerin sayısı epeyce arttı.
Free reg nedir?
"Free" kelimesinin "bedava, ücretsiz" manasına geldiğini bilmek için ne üst düzey bir domain bilgisine ne de iyi bir İngilizce'ye ihtiyaç var.
Yabancı dil eğitiminin artık anaokullarında başladığı günümüzde çok daha küçük yaşlardaki çocuk bile eminim ki bunu biliyor.
Reg fee tabirini gezdiğiniz 3-5 appraisal konusuyla tanımışsınız.
Onu hafızanızda "
free reg" olarak yerleştirmişsiniz.
Reg fee kayıt ücreti manasında kullanılırken, sizinki ücretsiz kayıt oluyor haliyle.
Bu yanlışı daha önce domainine yorum isteyen birçok kişinin konusunda da defalarca tekrarladınız, uyaranlar da oldu.
Hala devam ettiğinizi görünce İngilizce terimlerin havada uçuştuğu bir webmaster forumunda komik görüntüler oluşturduğu için yazmak istedim.
Yanlış anlaşılmasın size, kişiliğinize karşı herhangi bir itham söz konusu değil.
Bu işe yeni başlayanları, bölümün eskilerinden daha çok yorum yaparken görüyorum.
Bir domaini fiyatlandırabilecek, değer biçebilecek bilgi birikimi zamanla kazanılır.
Domainler adına belli bir olgunluk, alım satım tecrübesi gerektirir.
Hatta yurtdışında "domain eksperliği" diye bir meslek oluşmuş, bu iş için kurulmuş onlarca firma mevcuttur.
Demek istediğim o ki daha işin terimsel kısmını halledemeden hızlı bir giriş olmuş.