upupup...

Aynı olayı ben de yaşıyorum ve sanırım nedenini de buldum. Çok önemli bir testte bulunacağım eğer sonuç olumlu olursa ne yaptığımı belirtirim.

Gece 1. sıradayım gündüz 2. sıradayım olay bende bu şekilde.

Şimdi işin özetine gelecek olursak bunun nedenini şöyle açıklayabilirim. Google anlık yer değiştirmeleri bile yapabiliyor nedeni ise kullanıcının tık oranı.

Webmaster araçlarından ve analytics verilerinden takip ettiğime göre benim tık oranım 1. sırada iken yüzde 28. 2. sıraya geçtiğimde ise yüzde 10 oluyor.

1. sıradaki sitenin tahminime göre 1. sırada iken yüz 45 2. sırada iken yüzde 20 civarı oluyor. Yani rakip sitenin tık oranı daha fazla baan göre.

Geceleri ise ben internet sitem ile ilgilendiğim için arkadaşlara birşeyler sormak için soktuğum için internet siteme 1. sıraya geçiyor.

Kısacası google insanlar neyi 1. sırada görmek istiyorsa onu koymaya başladı. bu olay diğer sıralamalar için de geçerli.

İşin çözümünü ise buldum sayılır bugünden itibaren test edeceğim. Eğer sonuç olumlu çıkarsa tam tahmin ettiğim gibi bir olay gerçekleşiyor ve suistimal edilebilecek bir olay.