Kirkhammett adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar birde benim şöyle bi görüşüm var.

Şimdi biz bodozlama cpa işine atlamayalım.İlk önce bi düşünelim .Cpayı nasıl başlayabilirim?Ben şöyle bi plan çizdim.İlk önce türkçe cpa firmaları ile başlamayı düşünüyorum.Çünkü neden diye soracak olursanız.

1.Türk cpa firmalarında rekabet düşük
2.İletişim yönünden telefon,mail v.b olsun derdimizi anlatabiliyoruz
3.Reklam veren sayısının artması(Bunu etken olarak saymasakta olur.)

Bundan 2 sene önceyi düşünün.CPA diye birşeyi biliyormudunuz?Veya ne kadar türk firması vardı?Adtriplex,gelirortakları,maxgelir,zanox v.b bunları 2 sene önce biliyormuydunuz?Türkiyede cpanın hızla geliştiğini görüyoruz.Firmalar yavaş yavaş türüyor.Tabiki bu yabancıların ilgisini çekicek türk piyasasına atılacaklar.O yüzden her bilgisayar başına oturduğumda cpa ile ilgili şeyler araştırıyorum.Cevabın biraz dışına çıksakta yazmak istedim.Buda benim görüşüm hatam olmuşsa af ola.
CPA Kazandırır mı başlıklı yazılarıma ilk başladığım dönemlerde bana özelden Türk CPA sitelerini soran ve sonra da kötüleyen birkaç arkadaş olmuştu. Ben Türk CPA siteleri ile çalışmadığımı o nedenle onların sistemlerinin işleyişi hakkında bilgi sahibi olmadığımı ve yorum yapamayacağıma dair birşeyler yazmıştım. Şu an yabancı formatlı sitelerde zorluk yaşayan arkadaşlarımız mutlaka buradaki tartışmalardan öğrendikleri bilgileri Türk sitelerinde uygulayabilirler, kendilerini geliştirebilirler. Bu düşünce son derece doğaldır. Umuyorum ki yabancı sitelerden (elbette kaliteli olanlardan bahsediyorum) paramızın son kuruşuna kadar aldığımız iyi takip edilen tüm raporların şeffaf olduğu sistemlerde Türk şirketlerinde de vardır ve sizlerin de emekleri hakkıyla teslim ediliyordur. Bu şirketlerde çalışmaya başlamanız ve kendinizi geliştirmeniz dil konusunda yaşadığınız şu anki büyük zorluklarınızı da daha kolay atlatmanıza yardımcı olur.

Bu arada belirteyim. Yabancı şirketlerin Türkiye ilgisi giderek artıyor. Önümüzdeki süreçte sağlam şirketler Türk kullanıcılarına hitap etme yarışına girecekler. Bende bu nedenle şimdiden gelecek planlamamı yapıyorum. O nedenle iyi trafiği olan ve satışa sunulan kimi siteleri takip ediyorum. İlgi alanımda olanları almak istiyorum. Bazen diyorlar ya adsense geliri aylık 100-150 dolar olan kaliteli özgün içerikli sitemi satıyorum. Aslında CPA'yı bilenlerin adsense gelirine takılmadan başka noktalara dikkat edeceğini şu an (tüm geçmiş yazıları okuyanlar açısından) anlamış bulunuyorlardır sanırım.

Bir örnek vereyim. Az önce skype dan konuştuğum bir dostumun çok iyi bir bloğu var. Aylık kazancı ilk başladığında sadece 25 dolardı. Sadece 2 yıl çalıştı ve benim verdiğim basit bir örnekle cpa pazarlama tekniklerinden birini uygulayarak bloğundaki içerik konulara uygun offer reklamları koymaya başladı. Şu an sitesinin aylık geliri 4k yı aşmış durumda. ABD'de öğretmenlik yapıyordu geçen yılki ekonomik krizin vurduğu kaliforniya eyaletinden memleketi filipinlere döndü ve artık sadece bu işi yapıyor. Daha ilginci ise kendi bloguna benzer konularda veya yan konularda başka blogları satın alıp kaliteli makaleler satın alıp (kendisinin eskisi gibi yazmaya vakti yok artık) hem blogları aktif tutuyor hem de en basitinden offerlar yerleştirerek o bloglardan da oldukça iyi gelir elde ediyor. Benim ona cpa tekniklerinden bahsettiğim tek konu ise bloğu ile ilgili amazon offerlarına bakıp e kitap satmasının kâr getirebileceği idi. Sadece bunu bir defa uyguladı 150 dolar kazandığını bana müjdeledi ben ona ilerletmesi yönünde cesaretlendirici bir mail yazdım. Sonuçta bugünkü noktaya geldi. Şu an inanılmaz mutluyum. Onun kazanmasından dolayı kendimi oldukça iyi hissediyorum. Sadece basit bir fikri ne kadar önemli birşeye dönüştürmüş. Kocası'da sitelerinin tüm teknik işlerini yürütür hale gelmiş. İkisi de çok güzel sözlerle bana teşekkür edip ülkelerine çağırdılar. Ayrıca belirteyim Filipinler gibi bir ülkede aylık 4k kazanıyor olmak ciddi bir gelir demektir.

Şunu söylemek istiyorum. Bu işi bir trene benzetiyorum. Trene sürekli kömür atıyorsunuz. Attıkça hızlanıyor ivmeleniyor. Diyelim ki birkaç gün kömür atmadınız. Paniklemeyin! Tren hemen durmaz ki. Önceden atılmış kömürlerin verdiği ateş ve kazandığı hız ivmesi onu ileri itmeyi sürdürür. Ne zaman tren durur? Hiçbir zaman kömür atmazsanız ve tren yola devam ederken aniden CPA'dan para kazanamıyorum deyip yarı yolda atlarsanız işte o zaman tren durur. Bu nedenle bugüne kadar okuduğunuz, denediğiniz öğrendiğiniz, başarısız olduğunuz herşey CPA treninize attığınız çok değerli birer kürek kömürden ibarettir. Makas mı değiştirmek istiyorsunuz? Değişitin. Başka bir vagona mı geçmek istiyorsunuz? Geçin. Yeter ki treninize kömür atmaktan vazgeçmeyin. Yeter ki o trenden sakın ola ki atlamayın. Gelecek sürecin sizlere ne getireceğini bilemezsiniz. Sadece çevrenize bakın, insanları ikna etme gücünüze güvenin. Kendinize güvenin ve gereken yerde kendinizi hazır hissettiğinizde o önemli hamleyi de yapın. Kimileri için o hamle kumardır. Bilenler için ise kumar veya şans değil! Matematik işidir...

Bol kazançlar diliyorum.