Yukarıda bazı domain isimlerini hatali yazmisim düzelttim.

Normalde ben domain sorgularımı tek tek yapmaya usendiğimden kendim için hazırladığım top domain http://site-kontrol.hazirfirmasitesi.org/index.php sitemden yapıyorum.
Ancak iş satın almaya geldiğimde kontrol için mutlaka whois.com.tr yi kullanıyorum.

10 domian almıştım. Birinin comu alınmıştı dün kontrol etmeme rağmen önemsememiştim.

Nasıl olsa kimin aldığı ortaya çıkar. Zaten benden önce site kurmaz sa boşa almış olacak.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:39:40 -->-> Daha önceki mesaj 19:37:21 --

nicturkey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazı domainlerin whois sorguları gizli olabiliyor ve bu domainleri de sorgu siteleri bazen boş olarak algılıyor.

bahsettiğim satilikatasehir.com adresi bugun alinmış. Sorgulamadan 30 dakika sonra satın aldım. aldıktan 20 dakika sonra sorun olduğunu gördüm. hosting firmam satın alınmış olduğunı söyledi kontrol ettim gerçekten de satın alınmış görüldü.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:42:59 -->-> Daha önceki mesaj 19:39:40 --

Ruh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
satilikatasehir.com ve satilikatasehir.net 7 kasım...
Dedikleriniz doğru olabilir, aklıma öncelikle bir çok kez whois çektiyseniz sonraki whoislerde domain dolu görünüyor bir iki güne kadar tekrar boşa çıkıyordu ama bakıldığında .com u bir Türk tarafından kayıt edilmiş gösteriyor.

Yazık olmuş, en azından ders oldu
net i kayıt eden benim.

com arin.net
dediğiniz gibi ise yarın bu isim boşa düşecektir.
zaten gerçek anlamda bir emlak sitesi kurmayacak olan kimsenin işine yaramaz bu domain.
Bu söylediğinize göre sorun whois com tr de yapılan sık aramaların sistemsel olarak domain in takılmasına ve alınmış gibi görünmesine yol açtığı. 2 güne netleşir bu durum