Daha önce whois.com.tr ile ilgili internette şikayetler görmüştüm. Google da aratın siz de kolaylıkla bulacaksınız. whois.com.tr domain sorgulatanlardan değerli domain isimlerinin sorgulamanın hemen peşine satın alındığını belirtmişlerdi doğal olarak ciddi ye almamıştım zaten mantık olarak da alınacak bir şey değil di benim için
Ancak bugün başıma çok ilginç bir olay geldi.
Bugün google kelime aracı kullanarak ataşehir için en çok aranan kelimelerden biri olan Satılık Atasehir olarak tespit ettikten sonra satilikatasehir.com domainini kontrol etmek için whois.com.tr den sorgulattım boşta olduğu görüldü.
Yaklaşık 30 dakika sonra servis sağlayıcımdan dan satın alımı yaptım. Aynı anda 10 domain aldım ancak satilikatasehir.com adresinin tamamlanmadığını gördüm. Sorduğumda satın alındığını yazmışlar.
Önemsemeyim satilikatasehir.net adresini aldim ben nasil olsa geçerim diye ciddiye almam pek. Ancak benim yaşadığım sorun gibi bir sorun yaşayan arkadaş varmı bu forum da merak ediyorum.
NOT: Bu yazıda hiçbir kişi ya da kurumu suçlamıyor başıma gelenleri anlatıyorum. Başına aynı şey gelmemiş olanlar varsayımsal olarak birşey yazmasınlar lütfen