Öncelikle kominist veya solcu değilim. Çocukluğumdan bu yana milliyetçi bir aile içinde milliyetçi birisi olarak yetiştirildim. Her daim atama ve geçmişime sahip çıktım. Hiç bir zaman sağ-sol kavgasında yer almadım ve yaptığım dini vazifelerimi her ne kadar eksik yaptığımı düşünsemde dini konudada bilgilerimi geliştirdim.
Kendimi anlatmak zorundayım aksi halde insanları sınıflara ayırarak diğer olasılıkları göz ardı edebiliyorsunuz.
Öncelikle demokratik bir seçim yapılmadı. Hiç bir zaman tam demokratik bir seçim yapılamaz. Kamuoyuna yansıyan haberlere bakıldığında en basitinden "Huzur evinde yaşayan yaşlıları nasıl oy vermeye götürdüklerini, alzheimer hastalarına nasıl oy kullandırttıklarını" konusunu örnek gösterebilirim.
Diğer konu ana dilde eğitim konusudur. Fedarasyonluklara ayırmak ve başkanlık sistemi için çok ideal bir çözüm. Devlet hiçbir zaman böyle bir adım atamaz. Aksi halde Amerika'daki Çin mahallelerindeki gibi ne oraya giden onları anlar ne oradan çıkan diğerlerini anlar.
Göktürk uydusuna gelince hükümetin yaptığı nadir işlerden birisidir. Ancak her ne kadar böyle çalışmalar yapsalarda zerre kadar fayda sağladığına şahit olmadım. Yaparlar ama kullanmazlar geçmişte örnekleri mevcuttur. Bu konuda sadece şuanki hükümete değil bu ülkenin başına geçen bütün hükümetlere kızgınım. Evet bu konuda haklısınız geçmişte böyle gelişmelere hiç adım bile atılmamıştı. Ancak yeterli değil.
Kendim daima bilime açığım ancak şuanda insanımız sömürülüyor. Zam haberleri provakosyon değil. Gerçek. PKK'nın Haburdan girmeside gerçek. 2 yıl önce hükümet aleyhine haber yapan bütün medya kuruluşlarının 1 günde hükümet taraftarı olmasını zaten akıl almaz.
Alay etmiyorum ama saygı duymayan insanlara saygı duyulmaz. Ayrıca "Başbakanın hanımı kapalı, benim hanımda kapalı o yüzden başbakana oy verdim" diyen insanada kimse kusura bakmasın haklı bir tarafı yok.
TheMavi; bak şu konuda sana sonuna kadar katılıyorum. İçkiyi içerler domuza haram derler. İçkiyi sevap gibi içiyorsa bir insan domuz etini yemek vacip olur.