Dogukan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet haklısın IMF'ye borç veriyoruz hatta. Peki halen neden millete zam üstüne zam yapıldığınıda açıklarsanız sevinirim.

Ayrıca sizin için anlaşılması zor olabilir, "koyun" kelimesi mecazi bir anlam taşımaktadır. Verileni alan ancak düşünce duyusundan uzak oldukları için bu terim kullanılıyor. Sorgusuz olarak sadece verilenle doymak insan dışındaki varlıklara özgü bir davranıştır. Benimde çevremde var ak partiye oy veren ancak koyunlukta üstlerinede yoktur. Geçtiğimiz günlerde 1989 haberlerini inceliyorum medyada hergün üst üste şehit haberi terör haberi veyahut teröristle masaya oturma haberi hiç yokmuş. Tarih öğrenirken objektif olmak gerekir aksi halde yukarıda bahsettiğim durum geçerli olur.

Ekleyelim; geçtiğimiz aylarda ak partililerin elindeki resmi hatırlatırım. Ecevit ile Tayyip karşılaştırması olan resimi. Böylece insanları küçük görüp görmediklerinide gayet iyi lanse etmiş oluruz.
Öncelikle burası siyaset meydanı değil onu bildireyim.Siyasi olayların içine şu anlık girmek istemiyorum fakat size cevabım olacak.Koyun tabirini kullanırken karşımızdakinin anlayış farklılığından dolayı kırılabileceğini düşünerek konuşulmalı.Çıksa birisi size '' A partisine oy veriyorsun sen tam bir öküzsün '' Geri de ben her şeye boş boş bakıp seyirci kalıyorsun o manada söyledim dese sizin hoşunuza gider mi ?

Imf olayına gelirsek.Imf ye dünyaca borçtan kurtulmak için bazı zamlar gerekiyordu ve oldu da nitekim.Ülke o kadar kötü hale gelmişti ki 10 yıl içerisinde inanılmaz ilerleyişler oldu.Zamlar doğaldır,yanlış olan zamlar da tabiki vardır.

bolivar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
savunduğunuz şeye bak. Imf'ye borç veriyoruz diye herşeye göz yumalım öyle mi ? Herşey para mı ?

bu olanların Imf'ye borç vermekle ne alakası var. Teröristin birine, onu yakalayan Komutanlar, zamanında bu ülkenin ordusunun başındaki komutanlar ceza alsın diye tanıklık yaptırılıyor. Bizde Imf için bunlara göz mi yumacağız.

Yukarıda bir arkadaşda kimler tanık kimler terörist bilemeyiz demiş, allah sizi bildiği gibi yapsın başkada birşey demiyorum.

Her paşa suçsuzdur demek doğru mu sizce ? Belli iddialar belli kanıtlar var.Bunlara bakmak gerek,ardına konuşmak gerek.