1. tarafta: Aydın, Atatürkçü, içki masasında da olsa domuz eti yemez, dindar olmasada müslüman, kendisini eğitimli gören v.s.
2. tarafta: Taşralı, içinde Atatürk' ü sevenlerin çoğunluğu olsada sevmeyenlerde çıkan, içki içen ama bunu ailesinden saklayan veya hiç içmeyen, kız arkadaşı olan ama aynı evde yaşamayan, gittikçe eğitim seviyesini artırann bir toplululuk var...
İnternet sitelerini geziyorum, şimdi bu birinci taraftaki Türk vatandaşları, ikinci taraftaki Türk vatandaşlarıyla, makarnacı, beyinsiz, koyun v.s. gibi aşağılayıcı tavırlarda bulunuyorlar.
Onlara göre bunlar bir koyun sürüsü, bunlara göre akılları olgunlaşmamış zavallılar, kendi fikirleri olmayan, başlarındaki parti tarafından yönetilen bir "sürü"
1. taraftaki arkadaşlar kadar 2. taraftakilerde bu ülkenin vatandaşı, her yerde aşağılayıcı şeyler söylemeleri aslında kendilerinin ne kadar aşağılık olduğunu, içlerinin haset ve kinle dolu olduğunu gösteriyor.
bu forumda düzinelerce var.
Atatürk senin, onun bunun babasının malı değil, bu ülke içki sofrasında kurulmadı, saygılı olmayı öğreneksiniz.
Kimse koyun değil, asıl insanları koyun sürüsü yerine koyunlar bir sürüdür, artık ne sürüsü olurlar orasını ben bilemem....
Bırakın artık bu ülkenin vatandaşıyla uğraşmayı, kimi istiyorlarsa onu seçerler, zorunuza gitmesin, senin tarafında değil diye ne bu kin, ne bu öfke, bu Cumhuriyetin tek sahibi senmisin.
Her hafta bir provakasyon haberi, her yerde bunların aşağılamaları, sizi tınlamıyorlar, anlamıyormusunuz!
Beğenmiyorsan yönetimi katlanacaksın, artık bu halk kendisini Atatürkçü olarak tanıtan insanlara güvenmiyor, bunu ne zaman anlayacaksınız.
Tıpkı şu anda yargılanan eski askerlere güvenmediği gibi, hepimiz askerlik yaptık onun için burada bize terane okumayın.
Ben sadece namaz kıldığım için bir teğmen tarafından fişlenen adamım ve o teğmenden çok daha Atatürkçüyüm.
Bu ve bir çok nedenlerden dolayı askerde diskoda 10 gün kaldım, ne bir gün kimseye küstüm nede kimseyi suçladım, komutanlarıma her zaman saygılıydım.
Ama artık yeter, darbe istemiyoruz, alay edilmesini istemiyoruz, saygı duyulması lazım...
Saygı duymuyor, alay ve hakaret ediyorsanız, demokratik seçimlerle seçilen insanları tanımıyorsanız, kusura bakmayın medeni değil barbarsınız.
Atatürkçü değil, koministsiniz.
Saygılar....