Bakın arkadaşlar, siz konuya bugünü baz alarak bakıyorsunuz. PKK'nın kuruluşu itibari ile, istenilen şeyler anadilde eğitimdi. Zamanında bu verilseydi, bugünkü adıyla Kürt sorunu bu kadar büyümezdi. Bu memleketi bugüne getiren bizim gemişteki paşalarımız bakanlarımız ve devletimiz. Bu bir devlet suçudur.

Bu nedenle biz şahıslar olarak bugün gidip urfalı bir kürt kardeşimizin dükkanında tavuk döner yiyip hayırlı işler diyorsak. Bu bizim tamamiyle Kürt ve Türk kardeşliğimizden gelir. Bugünün suçlusu, bizi birbirimize düşman eden geçmişimizdir.

Şimdi devlet birşeyleri çözümlemek istiyorsa, bi sorunu çözmek istiyorsa yine devlet içerisinde bulunan açıklardan başlayarak geçmişteki hataları telafi ederek gitmek istiyor. Benim gördüğüm misyon budur!

Doğru veya yanlış yapılıyor, bunu şu aşamada yorumlamak benim şahsi kanaatimce yanlış bir görüş söylememden ibaret olacaktır.

Tek dileğim çıkılan bu yolda, bizim kardeşlerimizle kucaklaşmamızın sağlanması ve bu vatanda doğan her evladın dürüst ve onurlu bir yurttaş olarak bu memlekete hizmet edebilmesidir.

Herkes fikrini yazmakta özgürdür, herkesin bakış açısı ve doğrusu farklıdır.

Bu benim bakış açımdır, herhangi bir siyasi partiyi kayırmıyorum. Ama geçmişte yapılan hatalar nedeniyle bugün terör denilen lanet ülkemizi bölmeye çalışıyorsa. Tabii ki, önce geçmişte yapılan yanlışlar düzeltilmeli.

Umarım, yanlış bir cümle kullanarak yanlış anlaşılmam. Benim tek dileğim, her karışına can feda olan güzel memleketimizde kardeşçe yaşayabilmemizdir. Bunu hangi parti veya kurum başaracaksada helal olsun.

Teşekkür ederim, hayırlı sabahlar.