rtaytug adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

bu işi uzun zamandır yapıyorum. Bilgi eksikliğinden kaynaklanan ve birçok kişinin bilmeden yatırımlar yaptığı bir konu bu. Kısada olsa nacizane bir açıklama yapmak ve bu konuda bilgisi eksik olanları bilgilendirmek isterim.

Sistem genel olarak şu şekilde işliyor;

1- Yüksek pr değerine sahip olan bir domain, sahibi yenilemediği için düşüyor ya da düşme sürecine giriyor. (Burada vay anam PR 9 - PR 10 olan domain yenilenmez mi gibi sorular ayrı bir konunun parçaları oldukları için hiç girmiyorum o bölüme.)

2- Düşme sürecine giren yüksek PR'lı domainler, yüksek PR'lı domain avcıları tarafından yakalanıyor ve satın alınıyor. (Bunlardan biride benim)

3- Yüksek pr'lı domaini alan kişi domain düşmeden önceki veritabanına sahip olmadığı ve olamayacağı için elinde sadece ana sayfası PR9 veya 10 olan bir domain ile ortada kalıyor.

4- Zaten PR'lı bir domaini alacak olan kişi yüksek ihtimalle ondan link satmak amacıyla alıyordur.(Eğer domain PR değeri dışında çok önemli bir domain değilse) Ve bu aşamadan sonra o domain üzerine genelde wordpress bir tasarım atıp link veya tanıtım yazısı satılmaya başlanır. Ve o bomboş sitenin PR'ını 9 veya 10 gören kişiler kendi sitelerine bakıp google'a küfür ederler Bu site nasıl oluyorda PR10 olup benim sitem PR'2 den yukarı çıkamıyor diye.

Konunun genel yapısı bu şekildedir.

- Yüksek pr'lı domaini alan kişi yüksek pr'ı nasıl korur?
- İstenilen fiyatlar az mı çok mu? Yurt dışı fiyatları nelerdir?
- Bu sitelerden link alınır mı? Etkisi ne olur?
- Veya hangi dönemlerde alınmalı gibi sorular ayrı ayrı yazı konularıdır. Onları da bilahare uygun olduğumuzda açıklarız.

Birde arkadaş yukarıda değinmiş konuya, doğru söylemiş, 5 paralık sitelerin backlink check yazılımlarıyla her sitenin backlinklerini göremezsiniz. Sonra çok bildiğini sanan birileri, homepage backlinki bile yok nasıl pr 9 olmuş diye ortalarda ahkam keserler.

Şimdilik bu kadar... Herkese sevgi ve selamlarımla

rtaytug

Not: Birde PR'ın çakma mı gerçek mi olduğunu öğrenmek istiyorsanız google'da,
valid pagerank checker diye aratıp ilk sitelerde sorgulama yaptırın.

çevir kazı yanmasın. Siz pagerank avcısı iseniz bu yeryüzünde pagerank'ı çözebilen başka bir insan evladı yoktur. Pr'nin nasıl alındığına dair en ufak bir fikriniz bile yok başkalarından domain alarak bunu normal bir hareket gibi gösteriyorsunuz sonra da kalkmış başkalarının bilgisini sorguluyorsunuz. Algoritma hakkında zerre kadar fikriniz yok başkasından aldığınız domainler ile algoritma dersi mi veriyorsunuz hocam?

Nasıl pr aldıysa aldı diye bir şey söz konusu olamaz domainin geçmişini bilmiyorsunuz .

Bana tek bir sitenin backlinki olmadan nasıl pr9 alabileceğini anlatabilirseniz minnettar olurum.

Balık tutmayı öğretemeyen balıkçı örneği ile bir yere varamazsınız ...

Oltayı denize değil ana caddeye sallıyorsun sonra da kalkmış insanlara nasıl balık tutulurdan bahsediyorsun.