Şunun oğlu şurada, bunun oğlu burada yaptı gibi, paran varsa bedelli yap yoksa uzun dönem yap işte ülke bu halde gibi, villadan çıkan şehit cenazesi gördünüz mü vs vs. gibi boş muhabbet yapılacağına, ASKERLİĞİ NE İÇİN YAPACAĞINIZI düşünün öncelikle.
Vatan için askerlik kavramını anlamayan çok insan var, askere gitmekten korkulan iki olay mevcut bunlar, askere gidip gelen büyüklerimizden dinlediğimiz, yok şöyle çatışma, yok böyle pusu veyahut çok rahat yerde yaptım, sadece nöbet tuttum, çok soğuktu, sıcaktı vs. vs. gibi hikayelerden ötürü kişiler asker ocağına girmekten korkuyor.
1. ya da 2. derece kritik bölgelerin dışında askerlik yapıp, 3-4 saat nöbet tutmaktan mı korkuyorsun ? OHAL bölgesine gidip, o çatışma senin bu pusu benim gezmekten mi korkuyorsun ? Tuvalet temizlemek, bulaşık yıkamak, koğuş yıkamak, yatak düzenlemek zoruna mı gidiyor ?
Şu veya bu bahanelerle (Okul, üniversite, ailesinin tek gelir kaynağı olan kişiler hariç), şöyle erteletsem mi, böyle mi askıya aldırsam, şu zamana kadar gitmesem mi gibi yorum yapan kişileri ADAM yerine bile koymuyorum, böyle biline.
Fikrim konu sahibine ya da iletisi bulunan herhangi bir kişiye değil, özgür düşüncelerimdir. Fikirlerimi sorgulamak isteyen arkadaşlar, Antalya'daki evime buyrun gelin, fotoğraf, madalya, nişan ve brövelerimin bulunduğu odada sizlerle birkaç saat sohbet edelim...
Tolga