Bende meraklısıyım müsait bi zamanda doğru adımlarla yapmak istiyorum bilgi alışverişi yapabiliriz.
Olur dostum , tecrübe kazanacak kadar ilerlersek zaten ilerde sorulara cevap veriririm.
sadece accelerometer mı kullanacaksın?
yoksa imu dahil flight board mı aldın hazır?
ivme ölçer ile quad ı havada tutamazsın, açısal hızıda bilmen gerekiyor gyro şart.
Yok şuan sadece ivmeölçer ve ultrasonic mesafe ölçer aldık testlerine başlayacağız bu hafta. Bizde hazır kart yok , 80c59a31 kulanacağız. Bitirme projem olduğundan mayıs ayına kadar yavaş yavaş yapacağız. Motor KV-Pervane-ESC ve sahip olduğum pil için en uygun kombinasyonu araştırıyorum şuan. 3 bıçaklı 5*4.5 pervane almıştık 2CW 2CCW olarak ancak galiba uymayacak. Çünkü 1400KV motor almayı düşünüyoruz , rolanti devri bile quadrocopteri uçuracak değerlerde çıkıyor. Ayrıca 3 bıçaklı pervanelerde , 2 bıçaklılara göre daha fazla vibrasyon oluyormuş, bu da dengeye negatif etkiliymiş.
son 2 hafta da günde en az 2 saat araştırma yapıyorum , her yerde farklı şeyler yazmışlar, gerçek bilgiye ulaşmak biraz zor. Bu nedenle acele etmiyorum mekanik edevat seçiminde.
Ayrıca şuan en kafamı kurcalayan , SPI mı yoksa I2C mi kullanmam gerektiği. I2C genel çalışması hakkında derste bilgiler vermişlerdi ama protokolünü nasıl öğreneceğim bakalım