Merhabalar,

Geliştirmekte olduğum bir sunum projesi için fikirlerinizi almak istedim. Sunum içerisinde bulunan 3ds Max çıktısı olan 3d dosyalarıyla tamamen etkileşimli bir çalışma sağlamak ve mümkünse bu 3d dosyalarını 360 derece alan içerisinde kontrolünü de sağlamak.

Flash ile frame frame yapmak mümkün olabiliyor fakat action script eksikliğinden dolayı hem teknik olarak eski hem de dosya boyutunda azami boyuta ulaşıyorum.

Sunum içerisinde tamamen etkileşimli 3d nesneler, sayfa arası geçişler ve hiç nesne barınmayan sadece yazı ve resim olan sayfalar da mevcut.

Sizin fikrinizi almak istediğim konu ise bu uygulamayı flash dışında bir programla yapmak mümkün müdür?

Kendi araştırmalarımda pdf dosyalarıyla da etkileşimli bir uygulama yapmanın mümkün olabileceğini gördüm ve şaşırmıştım. Ama haliyle düzenlenmesi bir hayli karışık bir platform. acrobat x pro.

Android olabilir mi diye düşündüm. Uygulamaları ekran sıralamasına göre düzenlenmesi işime yarayan bir etken. Altyapısı dokunmatik olması ve kod platformu sayesinde bir çok şeyi mümkün hale gelebiliyor. Fakat burda da işin kötü kısmı uygulamanın sadece Android'de çalışması. Windows platformlarda ancak simulatör ile çalışıyor ve o da çok ağır çalışıyor. Eledim diyebilirim android'i..

Action script tüm olayı çözmeye yeterli olabilir mi o konuda da şüphelerim var. Çok kapsamlı bir çalışma olduğu için bazen flash bile yetersiz kalabiliyor.

Etkileşime örnek vermem gerekirse, bir ev yada bir araba düşünün. yapımı bitmiş ama belli kısımlardan kesitler alınmış. bu kesitlerden yapılan işi anlatmak. anlatırken de video, yazı, resim gibi etkenlere de yer vermek.

WebGL Experiments teknolojisiyle bu projeyi geliştirmek mümkün müdür? Buradaki çalışma etkileşim açısından aradığım etkenlerden biri.

Önerilerinizi duymak isterim.