En karlı iş hayvancılıktır. Heleki inek işi herşeyi ile karlı hem sütünü satarsın hem üreme ilede iyi para kazanırsın
Abi tam benim mevzuu.Hayvancılık yaptım,şu an çok şükür kurtuldum sana ufak bir hesap yapayım.Ben şuan süt işi yapıyorum alıyorum satıyorum sütü aradaki çorba benim çok şükür.
Ben şuan sütün taban fiyatını (izmir) 0,76kr alıyorum.Bir inek düzgün bakılırsa 25 lt süt verir ki benim süt topladığım yerlerin ineklerinin çoğu az verimli inekler.
Haftalık hesap yapalım.
25*7=175 lt
175ltx0,76=133 tl
Bir çuval süt yemi: 48 tl
Saman her gün yarım balya versen 3,5 4 balya yapar: buda 40 tl
Slaj vb takviye yem vereceksin. Bunlarda 50 tl
Kaç yaptı? 50+40+48=138 tl
138-133= 5 TL Haftalık zarardayız hadi tam tamına geldi diyelim.
İnek boğaya geldi aşılattın bir veteriner çağıracaksın tohum 100 tl gitti.
Tutar veya tutmaz zaman gösterir.Senede 1 buzağı bunu satarsan doğar doğmaz.1000tl.Kısacası senede 1000 tl günlüğün 2,7 tl.
12 inek bakarsan aylığın 1000 tl'ye gelir işte abi en ufak hesap bu.
Ha bu hayvancılığın güzel yanı yokmu? Tabiki var . Kendi işin bir yerde maaşlı çalışacağına al 12 inek bak keyfine.Ama iznin yok inekler izin veremezsin.Valla tavsiyem hiç başlamamanız.Soru sorabilirsiniz bildiğim kadarını cevap vermekten zevk duyarım.Saygılar.
Eklemeyi unuttum ya pardon bir inek 12 ay boyunca süt vermez 2 ay'ını yatarak geçirir.2 ayda 138*8=1104 yani kısacası zarardasınız.Hayvancılığa kesinlikle ve kesinlikle başlamayın derim.Yapan nasıl yapıyor derseniz kendisi besinini yetiştiriyorsa ozaman kar yapar ama çok değil ufak.