cumhuriyet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hadisin açıklamasını istiyorsanız buyurun:

kaynak: http://www.diyanet.gov.tr/yayin/basi...ayfa=11&yid=36
burada neyi vurgulamak istiyorsun ben onu anlamıyorum
açıklama yaptım, dirilmeyecekmiyiz ?

ancak siz olaya yüzeysel bakınca bu şekilde oluyor

hayatta iken bağışlanan organ farklıdır
ölünce farklıdır

hayatta iken kararı verip organ bağışlama konusunda zaruri olarak çeşitli söylemler var, din adamları bile tam karar verememiş , diyanet ne kadar sahih bilgi verebilir, örtünmek farzdır ön şart değildir diyorlar mesela kendileri.

ölmeden önce kişi organ bağışlamak için karar verebilir veya bağışlayabilir(bunu yukarda belirttim)

ancak öldüğünde kararı kim verecek , ölmüşsün

hanefi meshebinde evli olan eşlerden biri öldüğünde erkeğin kadının avret yerlerine bakması caiz değildir mesela

din bu konularda bu kadar hassasken , öldüğünde kararı neye göre kime göre vereceksin ? ölmüşsün, ölü insan karar verebilir mi veremez.

diyanette kaynak vereceğinize kendinize sorun , öldüğümde kararı ben nasıl vereceğim, kime göre neye göre ?
tekrar dirilmeyecekmiyim , bana emanet olan vücudumun hesabı bana sorulmayacak mı

kısaca ölünce organ bağışı ve hayatta iken bağış şeklinde konu detaylandırılabilir

konu hakkında caiz diyen din adamlarıda kendilerine göre yorum yapıyor, yani birisi caiz değildir dese caiz diyen kadar kaale alınmalı , çünkü kesin bir bilgi yok bu konuda, sadece tekrar dirileceğimiz ve vücudun hesabı bizden sorulacağı gerçeği vardır

konu daha kapsamlı ancak anlaşılacağına inanıyorum