1- pr0 video.
2- pr değerine o kadar önem vermemen gerekli.
3- PR2 alakasız site günlük hiti 5k.
Burada dikkat etmen gereken nokta her ne kadar backlink alsan da o linkin tıklanması çok önemli. Google o alınan backlinkten hit geldiği zaman asıl onu backlink olarak görüyor. Link eklenip hit gelmediği zaman ise bir nevi tahmin edebiliyor o linkin satın alınıp alınmadığını. Kısacası bu site bana yararlı olur diyorsan o siteden al. Bu site yararlı olmaz dersen alma.
Alıntı
Kendi uyguladıklarımı yazıyorum. Bu uygulananlar sonunda düzenli bir şekilde hitiniz ve backlink sayınız artacaktır. Sitedeki gelişmeler 6 ay sonunda net bir şekilde görülecektir.
1- Tek bir kelime ile ilgili link satın almayın.
Açıklama;
Oyun siteniz var ve oyun sitenize link alıyorsunuz. Link alırken yapılan en çok hata sürekli aynı kelimeye link almaktır. Google bunu artık anladı ve o linklerin doğal olmadığını tek kelime üzerinde çalışma yapıldığı zaman anlıyor. Diyelim ki en iyi oyunlar kelimesinde yükselmek istiyorsunuz ve backlink ihtiyacınız var. Alacağınız backlinkler şu şekilde olmalı.
1-En iyi oyunlar - 3 adet siteden
2-iyi oyunlar - 2 adet siteden
3-oyunlar - 1 adet siteden
2- Kısa süreli backlink satın almayın.
Açıklama;
1 aylık link aldınız diyelim. Bu 1 aylık link 1 ayın sonunda siteden kalktığında yükseldiğiniz kelimede 10. sırada 5. sıraya yükseldiyseniz belki 15 sıra geriye atıyor Google. Bu yüzden sizlere önerim 3-6 aylık linkler almanız. Az link alın ama kalıcı link alın.
3- Siteniz ile alakalı sitelerden link alın.
Açıklama;
Siteniz oyun sitesi ise oyun sitesinden. Film sitesi ise film sitesinden link alın.
4- Sadece anasayfaya backlink almayın.
Açıklama;
Artık çok fazla niche site oluştuğu için ana domainin gücü yeterli kalmayabiliyor. Bu yüzden kategorilerinize de link almayı unutmayın.
5- Sitenizi dizinlere ekleyin.
Açıklama;
Sitenizi 20-30 adet dizine ekleyin yeterli olacaktır.
6- Siteniz ile ilgili videolar çekin ve çektiğiniz videoları youtube gibi video paylaşım sitelerinde paylaşın.
Açıklama;
Oyun siteniz var ise oyunların nasıl oynandığı ile ilgili videolar çekin ve o videoları upload ederken video açıklama kısmına küçük bir açıklama yazıp linkinizi ekleyin. Anasayfa linkinizi değil konu ile ilgili linkinizi ekleyin.
7- Digg.com, reddit.com gibi imleme sitelerini kullanın.
Açıklama;
Digg her ne kadar sistemi değiştirmiş olsa da sitenizi digg.com a ekleyin. reddit.com un yararı da çok fazla kullanmayı unutmayın.
8- Twitter, friendfeed, facebook ve google plus kullanın.
Açıklama;
Bu tarz siteleri kullandığınızda index hızınıza yardımcı oluyor. Etkili kullandığınız taktirde ziyaretçi bile haddinden fazlasıyla geliyor.
9- Sadece Türkçe içerikli forumlardan tanıtım yazısı alın.
Açıklama;
Bu işi yapan arkadaşlar var. Ziyaretçiye açık linkler gösteren sitelerden tanıtım yazıları alın hiç bir kelimenizi linklemeyin sadece anasayfanızın linkini verin. 40-50 tan forum sitesi olsa yeterli.
10- Bloglardan tanıtım yazıları alın.
Açıklama;
Bloglardan tanıtım yazıları alın ama bu tanıtım yazısı aldığınız bloglar alexa 500k altında olursa daha da etkili olacaktır. Tanıtım yazılarında maksimum 2 adet linkinizi ekleyin. Ne kadar az link o kadar çok etki.
dipnot: Yazı benden ****.net'e hediyedir. Onca yıldır yaşadıklarımı aktardım. Umarım birileri yararlanır.