AshleySundee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O vakit bu göreve talip olan bir moderatörden bu konunun altında yazmasını rica ediyorum. Dediğim gibi kimseyi tanımıyorum çünkü.
Yazdığım mesajları lütfen yanlış anlamayınız. Bu tip yarışmalara yakından ilgi duyan ve bu tip yarışmaları daha sık görebilmeyi umut eden bir makale yazarıyım ben de. Amacım yarışma şartlarının geliştirilerek daha iyi hale gelen yarışmaya katılımların artmasıdır

Bu arada şunu da değerlendiriniz.

Belirttiğiniz 4 kriter için 10, 20 ve 30 puan üzerinden değerlendirme yapılsın makalelerde. En yüksek puanlara göre belirlensin ilk üç de

Mesela:

1. Konuya uygunluk - 20 Puan
2. Özgünlük - 30 Puan
3. SEO’ya uygunluk - 30 Puan
4. Türkçe kullanımı ve imla - 20 Puan
5. Cümle yapıları (anlamlı ve düzgün cümleler): 30 Puan
Toplamda 130 Puan.

Örneğin her imla hatası için 2 puan kırabilirsiniz. Böylelikle kusursuz imlası olan yazar 20 tam puan alırken, hatalı yazarlar hata oranlarına göre daha düşük puanlar alacaklardır.

Anahtar kelime yoğunluğunu da siz belirtin örneğin: %3
100 kelimelik makale içerisinde en az 3 kere ana anahtar kelimeler geçmelidir. Yani 3 anahtar kelimeniz varsa 100 kelime başına 3 kereden 300 kelimelik bir makalede 9 kere geçmiş olur. Anahtar kelime yoğunluğuna 5 puan, alternatif anahtar kelimelerin bulunması ve yazıda yer verilip italik olarak yazılması 5 puan, SEO açısından ilgi çekici başlık ve içerik uyumu 5 puan gibi.

Hatalarına göre toplam puandan düşersiniz makaleleri.
Peki ya 5 tane 130 tam puan alabilen makale varsa?
İşte o zaman da beş kişiyi de açıklarsınız. 1-2-3 olarak sıralamayı ise içerik konusunu ne kadar beğendiğinize göre belirleyebilir veya random org üzerinden 1-5 arasında 3 kere çekiliş yaparak belirleyebilirsiniz.