Sevgili WebMaster arkadaşlarım. Dün başıma gelen talihsiz bir olay anlatmak istiyorum. Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam affola.
JotForm sitesini hepiniz biliyorsunuzdur. Bilmeyen arkadaşlara açıklıyım. JotForm adından da anlasılacağı gibi online form oluşturma sistemidir.
Ben de yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum. Ancak dün benden habersiz bir şekilde IMC Ajans, BG Ajans gibi bir çok ajans benim profilimde form oluşturmuşlar. Kendi kafalarına göre ekleme çıkartma yapmışlar. Ben üç seçenek göz önünde bulunduruyorum. Ya benim şifremi çözdüler yada ellerine geçti, siteyi hackleme olasılığı ve site sahibiyle danışıklı dövüş olabilir.
Şifrem ellerine geçmiş olsa değiştirdikten sonra giriş yapamazlar. Ancak yaptılar. Ben site sahibiyle danışıklı dövüş olduğunu düşünüyorum. Belkide database almak istiyorlardır. Çünkü Sektörlerin bu kadar yakın olması çok enteresan. Ben de bir cast & event ajans sahibiyim ve bunun tesadüf olması çok zor. Benim o siteden kendi ajansıma kayıt ettirdiğim 500 ün üzerinde manken, oyuncu, seslendirme sanatçısı, dj vs mesleklerinden isimler ve kişisel bilgileri yer almaktadır.
O siteyi kullanan ne kadar insana ulaşabilirsem. Benim düştüğüm duruma o kadar az insan düşecektir.
Siz değerli arkadaşlarımın bilgisine sunarım.