sio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Batmanlı bir arkadaşım var. Kendileri o tarz yerden uzaklaşmak için yıllar önceden İstanbula göç etmişler ailecek. Buraya geldiklerinde ceplerinde kuruş para yokmuş. Hepsi çalışarak, büyümüşler. Şuanda evleri, arabaları, dükkanları var. Bunu neden anlattım, eğer iş ve diğer sebeplerden oradaysanız; insan kafayı yer orada. O tarz bir atılımda kendinize ve ailenize güveniyorsanız bence şehri değiştirin. Her şehirde bahsettiğiniz ve daha fazlası vardır -ki var yok değil, haberlerde ve eşten dosttan duyuyor, görüyoruz- Ama anlattığınız kadar sürekli başınıza gelmez. Ama bel ki mühitiniz (semtiniz) biraz o tarzdır? Başka semte taşınmayı düşündünüz mü veya başka bir ilçeye gitmeyi denediniz mi? Belki oralarda eğlenecek, gezilecek yerler vardır. Bence, anlattığınız kadar kötü bir yer değildir. İlla ki güzel yerleri, gezilecek, yenecek, eğlenilecek yerleri vardır. Batmana gitmedim, araştırmadım içini, dışını falan ama Türkiyemizin her yeri turistik mekan olarak geçiyor, ve her şehrin, ilçenin kendine göre güzellikleri var.
Öncesinde de buraya sık sık gidip geldiğimiz için, burayı avucumun içi gibi bilirim.
Burada semt demiyelim de, mahalle ve ilçe diyelim, zaten küçük bir yer çıkıp biraz hava alıyım diyorum, yaklaşık 10 - 15 tanıdık ile karşılaşıyorum. yani bir yakınınızı bir arkadaşınızı şehir de rahatlıkla görebilirsiniz. küçük bir yer zaten gidecek pek bir yer yok.
Bana istanbul, ankara gibi yerleri örnek olarak göstermişsiniz ama oralarda yaşadığınız semt her ne kadar kötü olursa olsun, en azından oradan çıkıp istanbulun göbeğine gidebilirsiniz, semt semt gezebilirsiniz orada gidilecek, görülecek, gezilecek çok yer var ama burası öyle değil. Sadece eğlenmek, vakit geçirmek demiyorum .. ama bir şehrin hiç birşeyimi düzgün olmaz anlamıyorum her şeyde ilaaki bir düzensizlik görürsünüz.