R10' da bir çok coder arkadaşla çalıştım, coder arkadaşlar paradan dem vurmuşlar ama bu parasal değil ahlaksal bir sorun.

Bahsettiğim arkadaşların hepsi r10' da az çok tanınan coderler:

Bir projemde 2000 tl ye yakın bütçe ayırdım, Ankara' da adamın ofisinde 1 ay boyunca beraber yedik içtik, güncellemeler için ise ek ücret ödedim, memlekete geldim adam ne telefonuma baktı, ne e postama. Ben burada ahlak bozukluğu görüyorum, işin maddi kısmını zaten karşıladım.

Bu sahtekar arkadaş açmayınca bu sefer r10 dan başka bir arkadaşla anlaştım, parasını verdim, gene ek şeyler için her zaman para verdim, sonra gene para verdim, adam en son benim japonyaya gitmem lazım abi kusura bakma dedi, anlayışla karşıladım, 2 ay sonra forumda backlink satarken gördüm. Ben burada parasal bir sorun görmüyorum, bu adam alenen beni kandırdı.

Neyse dedim Allah' ından bulsun, başka tanınan bir coderle anlaştım, bu arkadaş hepsinden iyiydi, öğrenci bir arkadaştı, yaptırdığım her şeyin ücretini fazlasıyla verdim, en son gene bir şey istedim, aradım açmadı, e postalarıma asla cevap vermedi. Bu arkadaşın yaptığıda kendini küçültmekten başka bir şey değil...

Size sadece bir alt yapım için 3 coderle neler yaşadığımı yazıyorum, elbette hepsi ahlaksız değil ama çoğu öyle, ben bu kanaate 10 yıllık meslek hayatım boyunca vardım, yaşımın 25 yazdığına bakmayın. Bence işleri acaip sitresli, her zaman aynı işi yapmak istemiyorlar, yeni ve daha büyük bir iş alıncada eskiyi şurtluyorlar, ama açsanız telefonu çalışmak istemiyorum deseniz gene olur, karaktersizliğe gerek yok.

Sözüm meclisten dışarı....