Bir arkadaşımız özel mesajdan bir soru sormuş kısaca yanıtlamak istiyorum. Öncelikle gönderdiğiniz ilgili forumdaki linklere çok fazla bakmadım. Sizinde o pazarlama taktiklerine inanmamanızı rica ediyorum. Özellikle bu işlere yeni başlayanlara pazarlıyorlar ki bakın 8 dolara veya 35 dolara ne kadar kişi ile nasıl iş yaparsınız diye ballandırıyorlar. Ben herzaman o arkadaşlara şunu soruyorum. Madem ki o kadar kişiye sahipsiniz neden 8 dolar veya 30-35 dolar toplamak için çabalıyorsunuz? Gerek yok ki. Yani halka hizmet de diyemez. Çünkü parasını peşin istiyor. Ayrıca herkesin 8 dolara satın aldığı o listelerden gerçekten kazanç elde edilebilir mi? Bunu da bizlerin en baştan düşünmesi lazım.
İkinci olarak sitenizi iletmişsiniz.Öncelikle evet kesinlikle bir acemi görünüm var. Bu önemlidir ve olumludur. Ancak olumsuz olan şey şudur. Ücretsiz bir blogspot olmasın. İkinci olumsuz olan şey promosyonunu yaptığınız ürün görseli ortalı ama ekranın aslında aşağısında duruyor ve hemde küçük. Sadece ilgili ürünle google görsellerinden aratıp bulsanız dahi daha büyüğünü ve kalitelisini bulursunuz. Yazı sonundaki claim now biraz daha büyük ve kırmızı renkli olabilir. Veya yeşil renkli olur ama prosmoyonu yaptığınız üründen o yazıya kırmızı acemi bir ok gösterilebilir. Bu da lead alma şansınızı yükseltir. Ama şuna da dikkat edelim. Evet acemi bir tasarım olmalı ama bunun da şöyle bir kuralı var. Şimdi sizin tasarımınızda yazılar ve resimlerin aralığı çok açık bütünlüklü değil yani. Birbirlerine biraz yakın olsunlar ki ilk bakışta göz algılaması hem yazıyı hem de görselleri bir anda algılayıp konsepti kullanıcının beyni hemen tamamlasın. Sonra ikna olursa lead alırsınız. Bu aldığınız lead gerçekten şans eseri olmuş. Bunun şansını biraz daha arttırmanız için doğrudan benzer offerların sayfalarına bile bakabilirsiniz. Nasıl tasarlamışlar nasıl reklam yapıyorlar görün. Ayrıca javascript olarak gelenlerin bölge ve şehirlerine göre hoşgeldiniz size sadece son 12 adet ..... ürünü kaldı kaçırmayın vs gibi birşey yazabilirsiniz. Süre sınırlaması koyabilirsiniz. 50 saniyeden geriye sayın olsun mesela acele edin yazsın. Bunları ppc LP diye google da aratın benzeri olan birçok örneği görürsünüz bir de dediğim gibi blogspot değil de gerçek bir domain adı alıp onun üzerine yapmak lazım. hatta öyle bir domain alın ki onun subdomainleri sürekli o offer benzerleri ile uyumlu olur sürekli benzer offerları oradan halledebilirsiniz.
Çok kısıtlı zamanım olduğu için hızlı ve imla kurallarına çok dikkat etmeden yazdım ama umuyorum ki demek istediklerimi tam olarak belirtebildim.
Bol kazançlar diliyorum...