Özelleştirecek kamu kuruluşu kalmadı, ithalat ihracatın bilmem kaç katı.
Aslında bu söylediğiniz bütün işin özeti. Bu ülke yıllarca Uzan Grubunun el konulan malların satılmasından gelen paralı yedi. Sakın bana Uzan'ın avukatı muamelesi yapılmasın, yok öyle bir şey. Evet artık, özelleştirecek (satacak) bir şey kalmadı, otoyollar veya bir kaç şey daha eklenir belki bu listeye fakat nereye kadar?
Cari açık balonmuş, nasıl balon ? Anlık risk içermez cari açık, basitçe anlamı ithalat/ihracat denklemidir. Sen satmadan aldıkça içeri girersin, sonrasında patlarsın bu kadar basit.
Bizler sadece almaya meraklıyız satmaya değil (ben dahil), tüketim toplumu yaratılmak isteniyor, ve kısmen de olsa yaratıldı.
Aslında birlikte bir pazar oluşturulabilir. Burada bu kadar insanız ve herkesin kesin hedefi para kazanmak. Misal kimler neleri satabilir? Mutlaka Urfa nın yöresel bir şeyini ben buradan 10 lira ya alırken, Urfa da ki adam 4-5 lira ya alıyordur. O zaman neden o adam o ürünü ABD ye satmasın veya Portekiz.
Üzerinde çalışılabilir ilk etapta düşününce akıla gelen basit projeler bunlar. Satış birliği kurulabilir.
Konu özünden saptı biraz (:
ama olsun beyin fırtınası iyidir.