faith adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış bir bilgilendirme olmuş sanki. Duruma hükümetlerin el attığını yazmışsın fakat böyle birşey yok, eğer olmuş olsa Singapur Posta Servisi ve Hong Kong Posta Servisinin de gönderi yapması engellenir.

Çin 'de düzenlenen konferans nedeniyle Cin Postası yoğun denetim altında ve elektronik malzemeler taşınmıyor. Tespit edilen elektronik malzemeler de göndericilere geri yollanıyor. Bazı durumlarda tüm ürünler geri gönderiliyor, elektronik veya değil kontrol edilmiyor.

Bu konferans Kasım ayı sonuna kadar devam edecek, Kasım ayı sonu itibariyle düzelme başlayacak ve kısa bir süre alacaktır.

Çin üzerinden gönderi yapan tüm satıcılara Singapur Posta Servisi veya Hong Kong Posta Servisini kullanmalarını rica edin, bilginize.[COLOR="Silver"]
Üstad üzgünüm ama yanlış bilgilendirme yok. Çin li satıcılar aynı yalanı bana da uydurdular. Yok Çin Başkan ı oradaymış, yok çok sıkı denetim varmış. Daha sonra PTT Avpim'den öğrendim ki Tayyip hükümetinin Çin hükümeti ile kayıt dışı kaçakçılığı önlemek için aldıkları bir önlem bu. Yazın bir yana istisnalar hariç artık hiçbir uzantısı CN olan elektronik paketi gelmeyecek artık Türkiye'ye. Son bir bilgi HK Post, Yani Hong Kong postası Hong Kong Ülkesine (şehrine demiyorum, ülkesine) ait bir posta servisidir. Hong Kong her ne kadar Çin'in bir parçası gibi gözükse de aslında bağımsız, kendi para birimi, başbakanı, bayrağı olan bir ülkedir. Öyle ki Çin'liler bile bu ülkeye yılda sadece 1 defa ve haftasonu girebilirler. Çünkü Hong Kong Çin'in Dünya'ya gövde gösterisi yaptığı, medeniyete ve teknolojiye açılan penceresidir. Singapur ise Çin ile hiçbir alakası olmayan tamamen Çin'den bağımsız bir başka ülkedir. Dolayısıyla bu 2 ülkenin Çin'de açtıkları Posta şubelerinden yapılan gönderiler hiçbir şekilde Çin'i bağlamaz ve anlaşmalara konu olamaz. SG Post ve HK Post'u Türkiyedeki UPS, Fedex veya DHL'e benzetebilirsiniz. Devletin PTT si ile alakasız, bağımsız kuruluşlardır...