Öncelikle hedefim zaten tek bir domain üzerinden gitmek ve insanlar .com yerine .net, .org vs yazdıklarında da benim .com siteme ulaşmalarını sağlamak. Dediğim gibi, sizin yönetminiz benim projem için pek uygulanabilir değil ancak farklı projelerde çok işe yarayacaktır kuşkusuz. Aslında sizin yaptığınız alt blog açar gibi ( ki WP dir muhtemelen çoğu bu durumda alt blog oluyor aslında ) benzer keywordleri içeren domainlerle destekleyici site kurmak gibi birşey. Ancak sizin yönteminizi google'ın çok tasvip edeceğini de sanmıyorum işin açıkçası. Onun yerine google botlarının yaptığımı algılaması için çeşitli sitelerden .net, .org, .us vb şekillerde dofollow link verebilirim. Google botları da bu linkleri takip ettiklerinde .com siteye yönlendirilmiş olduğunu görür. Bu linkleme asıl amaç backlink sağlamaktan ziyade Google'a .com uzantılı sitenin ciddi bir site olduğu ve diğer uzantılarının da .com'un sahibi tarafından alınıp bu domaine yönlendirildiğini göstermek. Benzer şey pek çok büyük siteler tarafından uygulanıyor zaten. Bir nevi PR değil de TR amaçlı çalışma diyebilirim aslında. TR'ı yüksek tutarsam ilk başta çok daha kısa sürede sitenin istediğim seviyeye ulaşabileceğini düşünüyorum. Üstelik çok daha az SEO çalışması ile ki bunu yapacak zamana sahip değilim malesef şu anda zaten. R10'da bu tarz hizmetleri verenler olsa da verilen hizmetlerin en azından birkaçı hariç çoğunun faydalı olduğu tartışılır. Konu dağılıyor...

Ama sanırım ne demek istediğimi ve tam olarak ne yapmaya çalıştığımı anlamışsınızdır. Ancak bu yapmaya çalıştığım şey ne kadar etkili olur olur mu olmaz mı r10'daki arkadaşların fikirlerini almak istiyorum. Şimdiye kadar sadece iki kişi yorum yazdı biri de sizsiniz sayın kardelenkurt ve fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim tekrardan. Diğer arkadaşların da düşüncelerini bekliyorum.