cihanleanne adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam yazin beni arayanlarin yarisi tesetturlulere veyahu mutasip ailelere uygun villa varmi diye soruyo isabetli bir domain ama biraz zaman ister
Dostum haklı olabilirsin sektörle ilgili yeterli bilgim yok. Benim acizane kanaatim "tesettür" kelimesinin anlamı belliyken (TDK sözlükten örnek verdim. Kapalı kadın giyimi demek ve sadece kadına özgü bir kavram. Kısıtlı bir içerik sunuyor.) otel ve tatil şeklinin olamayacağıydı. Diğer yandan şunu demek istiyorsanız tesettürlü insanların gittiği tatil türü... tamamdır ama bu da anlamca biraz eksik kalmaz mı? Malum tesettürlü erkek olmaz. Kelime anlamı ortada.

Her şey bir yana Kalyoncu nickli arkadaş ileri görüşlü bir insan, geleceği ve kavramları düşünerek yatırım yapıyor. Bu yönüyle kendisini taktir ediyorum.

Asıl mesele sanırım şu; İnançlı ve dindar insanların rahatsızlık hissetmeden ailesiyle birlikte tatil yapabildikleri, kalabildikleri otellerin ifade edileceği anlamlı kısa bir kelime bulma ihtiyacı var.

Yani muhafazakar kesime, yani dindar kesime hitap eden bir kelime lazım. Öyleyse bu MuhafazakarOtel, MuhafazakarTatil, yada daha kısa olsun dersek; DindarOtel, DindarTatil olabilir diye düşünüyorum.

Tesettürlüleri hedefleyerek tatil ve otel kelimeleriyle birleşik yapıyorsak... Daha sağlamı ve kalıcısı bence Dindar insanları veya Muhafazakar insanları yani daha üst segmenti hedefleyerek birleşik kelimeler oluşturmaktır. Hem daha kapsayıcı hemde daha oturaklı olur.

Bu sebeple benim önerim aynı zamanda daha kısa olması bakımından DindarTatil, DindarOtel gibi türetmeler olacaktır.