KarGaMen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben Cpalead Konusun da ne yaptıysam olmadı mesela Warcraft ile ilgili hediyelerin verildiği bir site tasarladım tutmadı. Reklam veremedim reklam bütçem olduğu halde. İnsanları nasıl etkileyebilirim?
Cpalead şirketiyle çalışmıyorum ama oyun offeri için bence eş açı stratejisi geliştirilebilir. Örneğin warcraft (oynamadığım için bilgi sahibi değil sadece mantık yürütüyorum siz daha iyi yorumlayabilirsiniz) bir strateji oyunu ise youtube vb video tanıtımlarının olduğu yerlere banner reklam teklifi götürebilirsiniz. Avrupa offeri ise derbi maçlarının yayınlandığı sitelere reklam verebilirsiniz. Anlık olarak binlerce kişiyi hedeflemiş olursunuz. USA offeri ise NBA maçlarının analizi ve videolarını reklam alanı olarak seçebilirsiniz.

Daha doğrusu şöyle düşünmemiz gerekiyor. Bu oyunu sevenler nasıl insanlardır? Başka hangi alanlarla ilgilenirler? Aksiyon filmler olabilir mi? Eğlenceli videolar olabilir mi? Bu tarz bir düşünce ile alt alta ilişkili olabilecek konuları sıralamak ve sonra da bu sıralamaya uygun reklam verilebilecek siteleri bulu teklif vermek düşünülebilir. Ama elbette offerin size ödeyeceği tutar da önemlidir. Basit mail zip submit ise 1-2 dolar aralığında ise çok para harcama riskine girmeden birşeyler yapmak gereklidir. Forum marketingleri düşünün mesela oyun severlerin mutlaka şifre veya hile paylaştığı forumlar vs vardır. Oralarda neler yapılabileceğini düşünün.

Sonuç olarak benim önerim aslında şudur. Bir konu seçtik. Seçtiğimiz oyunu video tabanlı oyun ise. Buna yönelik genel bir strateji belirlemek ve sürekli bu yöndeki offerlarla ilgilenip kendi gelişiminizi de buna yönelik ilerletmek olmalıdır. Nedir bunlar facebook grupları kurabilir veya gerçek kişilerden oluşan çok kaliteli grupları yöneticilerine iyi teklifte bulunarak satın alabilirsiniz. (Ben kendi grubumu geçtiğimiz dönemde belki okumuşsunuzdur yaptığım bir saçmalıktan dolayı kapattırmıştım ama sonra daha büyük bir grubu ciddi para ödeyerek satın aldım.) Twitter olayına yine artık herkesin bildiği gibi yüklenebilirsiniz. Yani sadece oyun alanında uzmanlaşıp kendinizi sadece o alanda güçlendirip ilerleyebilirsiniz. Site yapabilirsiniz. Tanıtım videoları ve yorumlar yayınlayın hile kodları yayınlayın yani sürekli ilgi çekecek bir alanda tutunun. Sonra da çeşitli networklere üye olun ve bağımsız basit bir LP yapın. Kimseyi çok rahatsız etmeden LP'nize hem ödemeli hemde kendi gruplarınızdan hafif akış sağlayın. Ödemeli olanlar zaten saldıracaktır. Kendi gruplarınız ise dolaylı yoldan gelmeli. Yani facebooktan doğrudan gelmek yerine yönlendirdiğiniz kendi sitenize gelsinler sitenizde ise işte nedir bir yorum yazısı içinde bile geçirebilirsiniz. Çok basit bir yöntemdir ama etkilidir. İşte şöyle bir site buldum warcraft oyununu bedava veriyor ben doldurdum adamlar hemen iletişime geçti vs yazın. Site yöneticisi siz olduğunuz için gelen olumsuz yorumları yayınlamazsınız. Olumluları yayınlarsınız veya olumlu başka yorumlarla sürü psikolojisini uygularsınız. Elbette sitenizi vr gruplarınızı aşırı şekilde oyun offerlarına boğmayın. İşi zamana bırakın sakin olun. Geliştirmeye devam edin. Bu söylediğimi sadece oyun için değil herşey için uygulayabilirsiniz. Başka ek açılımlarla da güçlendirirsiniz. Mesele şudur oyun kurucu iseniz, oyunun içine istediğiniz argümanları insanları rahatsız etmeden sokabilirsiniz.

Bol kazançlar diliyorum....