blog, wik, zd vs. tamamen katılıyorum bu tür backlink paketlerinden hiç bir şekilde fayda sağlanabileceğini sanmıyorum aksine zarar verdikleri aşikar. buna rağmen r10 sosyal backlink bölümündeki hareketliliği hayretle izliyorum. lakin;

constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki bu durum da ne yapmalı? Backlink yapmayacağızda ne yapıp sitemizi sıralamada yükselteceğiz? İşte güzel bir soru. Bundan sonra backlinkler aracılığı ile bir ziyaretçi sitenize ulaşmıyor siteniz de vakit geçirmiyorsa Google bunu spam olarak niteleyecek. Yani siz social bookmark ile sitenizi bir çok siteye eklediniz ama neredeyse kimse buradaki linkler üzerinden sitenize ulaşmadı. İşte Google bu çalışmanın spam olduğunu anlıyor. Kaliteli backlink az olan, öz olan ama ziyaretçi çeken bir geri bildirim olmalı diyor açıkca. Bir web sitesinin milyonlarca backlinki var ama yüzdeye vurduğunda bu geri bildirimlerden alınan trafik %5'i geçmiyor. Google da doğal olarak düşünüyor. Eğer bu backlink bir geri bildirim ise ve bu geri bildirimler sayesinde siteye ulaşılamıyorsa o zaman bu backlink değildir.

Bu dönem de en faydalı uygulama tanıtım yazıları olabilir. Çünkü en azından bu yazılarda ki linklere tıklanma ve ziyaret edilme olasılığı xxx.com/sadasda/dadad/adasd/dasasd-14546/415645 sitesinin ziyaret edilme olasılığından daha büyüktür.

Yaptığım çalışmalar ve elde ettiğim deneyimler neticesinde backlink gerçek manası olan geri bildirim özelliğini taşımadığı müddetçe Google için hiç bir anlam ifade etmiyor. Siz de sitenize çalışma yaptıracaksanız kaliteli ve tıklanma olasılığı bulunan yerlere backlink kasın.
alakası yok, öyle olsa hacklink işinin tarihe karışması gerekirdi -ki hala kullanan sitelere büyük avantaj sağlıyor. kullanıcı bırak hacklinke tıklamayı, linki görmüyor bile.