enqiNee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rica Ederim Ne Demek Çünkü Bilinçsiz Bir Köpeği Alıyorlar Daha Sonra ya Satmaya Çalışıyorlar Yada Sokağa Bırakıyorlar Evde Baktığınız Bir Köpeği Dışarı Bırakırsanız Ev Fazla 3 4 Gün Yaşar Daha Sonra Garanti Ölür Sağolsun Bilinçli Hayvan Severler Evlerine Alıyorlar ve Bir Yuva Bulup Sahiplendiriyorlar.

Eğer Köpek Sahiplenmek İsterseniz Bulunduğunuz İllerdeki İlanları Petarkadaştan Yada Facebook'a Girerek HaySev'den Takip Edebilirsiniz. (Not: Cins ve Yavru Bir Köpek Arıyorsanız Verdiğim Adreslere Girmenizi Tavsiye Etmem Hem Bulamazsınız Hemde Hayvan Severler Tarafından Tepki Görürsünüz)
perseus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
pardon bana laf mı vuruyorsunuz ?
Arkadaş belki sana laf vurmuyor belki ama gerçekten çok haklı,

"Bilinçsiz insanlar Bir Köpeği Alıyorlar Daha Sonra ya Satmaya Çalışıyorlar Yada Sokağa Bırakıyorlar Evde Baktığınız Bir Köpeği Dışarı Bırakırsanız Ev Fazla 3 4 Gün Yaşar Daha Sonra Garanti Ölür Sağolsun Bilinçli Hayvan Severler Evlerine Alıyorlar ve Bir Yuva Bulup Sahiplendiriyorlar."

Bu senin sattığın köpekde daha 55 günlük 45 günlükken almış iseniz daha erken alınması cok yanlış çünkü o hatayada düşmediğinizi ümit ettiğim için 45 günlükken almış iseniz diye başlıyorum 10 gün sonra mı kız arkadaşınızın yoğun programı başladı ? veyahut alırken yoğun programı olacağı belli değilmiydi. Bir köpeği almak büyük sorumluluk ister ve o sorumluluğu yerine getiremeyecek kişilerin almasını hiç doğru bulmuyorum. Açıkcası yaptığınızıda hiç etik bulmuyorum diğer arkadaşım sana laf vurmuyorsada ben yapmış olduğun bu hatayı yüzüne vurmak istiyorum.

Her yıl bu ülkede bir gelenek hale gelmiş ve çığ gibi büyüyen bu durumada bir son verilmesi gerektiğini düşünüyorum, Bilinçsiz aileler yaz tatillerinde cocukları ile oynasın diye çocuklarına köpek alıyorlar ve okullar açıldıgı zaman o köpekler ya sokağa ya barınaklara bırakılıyor. ve yine her yıl özellikle sevgililer gününe mütabıken ama senenin her döneminde sevgililere alınan köpekler ve sevgililerin bir köpeğin sorumluluğunu alabilecek durumda olmaması, okul hayatı, iş hayatı vb. yoğunlukları sebebi ile barınaklara bırakılan veya sokağa atılan veyahut satılmaya çalışılan köpekler ve üzülerek söylüyorum yine bir hevesle alınıp sonradan aynı şekillerde kurtulunmaya çalışılan köpekler daha bunlar gibi onlarca durum var yazıkdır günahtır...

Bugün ülkemizde bir çok barınak, cins köpeklerle dolu. Haysev - Haytap gibi hayvan severler dede ücretsiz şekilde sahiplendirilmeye çalışılan fazlası ile cins köpekler var aralarında yavrularıda var gerçekden o sorumluluğu alabilecek insanlar Petshop vb. yerlerden almak yerine buraları kontrol edebilir en azından bir köpeğin hayatını kurtarabilirler..

Konu sahibi arkadaşım kusura bakma daha öncede gördüm forumda 1-2 defa hep sustum bugüne kadar ama bu defa tutamadım kendimi. Düşüncem köepk alıyorsan bakacaksın bakamıyorsan cevrenden iyi bir sahip arayacaksın onuda bulamıyorsan sahiplendirmeye çalışacaksın ücret karşılığı onu satmayacaksın. Bu benim düşüncemdir. Herkesin düşüncesinede belli ölçülerde saygımız vardır. kusurumuz varsa affola...