Sarı alandan nasıl kurtulurum?

Sarı alan, Facebook hesabınızın hala onaylanmadığını gösterir. Hesabınızı onayladığınızda, bu alan kaybolacaktır. Hesabınızı şu yollardan biriyle onaylayabilirsiniz:

* Kayıt onaylama e-postasındaki bağlantıya tıklayın.
* E-posta kişilerinizden hangilerinin Facebook'ta profili olduğunu öğrenmek için, Arkadaş Bulucu aracını kullanın. Arkadaş Bulucu aracına gitmek için tek yapmanız gereken Arkadaşlar açılır menüsünün üzerine gelip "Arkadaşlarını Bul"a tıklamaktır.
* Facebook'tan aldığınız herhangi bir e-posta bildirimindeki bağlantıya tıklayın.
* Hesabınızı cep telefonunuzla onaylamak için, Facebook onay metnini cep telefonunuzla alabiliyor olmanız gerekir. Cep telefonu numaranızı girin. Bu telefonun size ait olduğunu onaylamak için size özel bir kod gönderilecektir. Mobil Kısa Mesajlar sayfasına giderek başlayın.

Yukarıdaki adımları uyguladığınız halde hala sorun yaşıyorsanız, lütfen buraya tıklayın.

Onaylanmaması durumunda hesabıma ne olur?
Onaylanmayan bir hesap sitede en fazla yedi gün tutulur. Bu süre dolmadan önce hesabınızı onaylamanız gerekir. Hesabınızı onaylama önemli bir güvenlik önlemidir ve ayrıca sitenin tüm özelliklerini kullanabilmenizi sağlar.

Facebook, hesabınızı onaylamadığınız sürece, hesabınızı onaylama hakkında ayrıntılı talimatlar içeren e-posta bildirimleri ve ekran istemleri gönderecektir.

Neden Facebook'tan bir onay e-postası aldım?
Facebook'tan e-posta adresinizi onaylamanızı isteyen bir e-posta alabilirsiniz. Kayıt sırasında girdiğiniz e-posta adresine erişiminiz olduğunu doğrulamak için hesabınızı onaylamanız gerekir. Hesabınızı onayladıktan sonra mesaj gönderebilir, arkadaşlarınızın Duvar'larında yazabilir, tartışmalara katılabilir, arkadaşlarınızı dürtebilir ve etiketleyebilir, yorum yapabilir ve gruplar ile hayran sayfalarına katılabilirsiniz.

Bir Facebook hesabınız yoksa ve yanlışlıkla bir onay e-postası aldıysanız, e-postanın altındaki bağlantıya tıklayarak ilgili hesabı devre dışı bırakabilirsiniz.

Yanlış e-posta adresini kullanarak yanlışlıkla kaydoldum. Bu durumu nasıl düzeltebilirim?
E-posta adresinizi düzeltmek için, şu adımları izleyin:

1. Ana sayfanızın üstündeki sarı alanın sağ tarafında görüntülenen "E-posta Ayarları" bağlantısına tıklayın.
2. "Yeni E-posta" alanına doğru e-posta adresinizi girin.
3. Şifrenizi girmeniz istenir. Şifrenizi yazıp "Onayla"ya tıklayın.
4. Girdiğiniz e-posta adresine bir başka onay e-postası gönderilecektir. Hesabınızı onaylamak için, bu e-postadaki onay bağlantısına tıklayın.

Onaylanan yeni e-posta adresinin ilk kaydolurken girdiğiniz yanlış adresin yerini alacağına dikkat edin.

Facebook'tan aldığınız e-posta bildirimleri hakkında bir öneriniz mi var? Bize söyleyin.

Giriş sayfasındaki "Beni Hatırla" seçeneği çalışmıyor.
Sorununuz büyük olasılıkla internet tarayıcınızdan kaynaklanmaktadır. İnternet tarayıcınızı yükseltmek veya önbelleğini ve çerezlerini temizlemek için lütfen şu talimatları izleyin.

Mevcut giriş bilgilerini giriş sayfasından nasıl temizlerim? Paylaşılan bir bilgisayarda, giriş yaptığımda başka birinin hesabını görmemi nasıl engellerim?
Sorununuz büyük olasılıkla internet tarayıcınızdan kaynaklanmaktadır. İnternet tarayıcınızı yükseltmek veya önbelleğini ve çerezlerini temizlemek için lütfen şu talimatları izleyin.

E-posta adresim giriş kutusunda hatırlanmıyor.
Siteden doğru şekilde çıkış yaptığınızda, Facebook internet tarayıcınızın giriş kutusunda e-posta adresinizi saklamasını engeller. Bu bilginin gizli kalması için e-posta adresini kaldırırız. Bu, özellikle genel bir bilgisayardan Facebook'a erişen kullanıcılarımızı korumaya yönelik bir gizlilik önlemidir.

Şifre yenileme bağlantısıyla şifremi yenilemeye çalıştığımda "geçersiz bağlantı" hatası alıyorum.
Lütfen aldığınız bağlantıyı eksiksiz olarak kopyalayarak adres çubuğunuza yapıştırmayı deneyin. Bazı e-posta istemcileri bağlantıyı birden fazla satıra böler, bu nedenle bağlantının tamamını kopyaladığınızdan emin olun.

Şifrenin doğru olduğundan emin olduğum halde "şifre yanlış" hata mesajı alıyorum.
Caps lock tuşunun kapalı olduğundan lütfen emin olun. Sorun yaşamaya devam ediyorsanız, şifrenizi güncellemek için lütfen buraya tıklayın.

E-postamın kayıtlı olmadığı belirtiliyor.
Bu sorunu çözmek için lütfen aşağıdaki adımları izleyin:

1. Doğru e-posta adresinizle giriş yaptığınızdan emin olun. Emin olmak için e-postanızdan orijinal onay e-postasını kontrol edin.
2. Hesabınızla ilişkili başka bir e-posta adresinden giriş yapmayı deneyin. Hepsi giriş e-posta adresi işlevi görür.
3. Şifrenizle ilgili sorun yaşıyorsanız, e-posta şifrenizi buradan yenileyebilirsiniz.

E-posta adresimin geçersiz olduğu söylendi.
Ne yazık ki, genel önekleri olan e-posta adreslerini desteklemiyoruz (örn. info@, webmaster@ vb.). Bu tür e-posta adresleri genellikle kuruluşlar ve işletmeler için kullanıldığından, kişisel Facebook hesaplarında bunların kullanılmasına izin vermiyoruz. Bu tür bir öneki olmayan, kişisel bir e-posta adresi kullanmanız gerekiyor. Bu kuralın istisnası yoktur.

Bağlantılara tıkladığımda sürekli siteden çıkarılıyorum.
Bu sorunu çözmek için, giriş yapmayı denemeden önce tarayıcınızın önbelleğini temizlemek için lütfen bu talimatları izleyin. Sorun yaşamaya devam ederseniz, lütfen sorunu buradan bildirin.

Şifremi yeniliyorum ancak tekrar giriş yaptığımda çalışmıyor.
Her giriş yaptığınızda şifrenizi yenilemeniz isteniyorsa, sorununuz internet tarayıcınızla ilgili olabilir. Lütfen sorunu gidermek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Tarayıcınızın önbelleğini ve çerezleri temizlemek için bu talimatları izleyin.
2. Sorun yaşamaya devam ederseniz, şifrenizi yenileyin ve giriş yapın.
3. Çıktıktan sonra tekrar giriş yapamadığınızı doğrularsanız, lütfen bizimle iletişim kurun."

Hata bildirimi göndermek istiyorum.
Mevcut hesabınıza erişimle ilgili sorunlara dair yeni hata bildirimlerini lütfen buradan gönderin.

Nasıl arkadaş eklerim?

Tanıdığınız birini bulmak için Facebook Arama'yı kullanın ve arama kaydının sağ tarafındaki "Arkadaş Olarak Ekle" düğmesine tıklayın. Bu kişiye bir arkadaşlık isteği gönderilir. Bu kişi sizinle gerçekten arkadaş olduğunu onayladığında, Arkadaş Listenizde görünür.

Gizlilik ayarlarının, bazı kullanıcıların "Arkadaş Olarak Ekle" bağlantısını görmenizi engelleyebileceğini lütfen unutmayın.

Bir arkadaşlık isteğini kaldırmanın veya iptal etmenin yolu var mıdır?

Evet, Arkadaşlar sayfasından, kişinin adının sağında bulunan "x" işaretine tıklayın.

Bir arkadaşlık isteğini yoksaydığımda, karşı taraf bunu anlar mı?

Hayır. Birisini yoksaydığınızda, arkadaşlık isteği onaylamanız gereken arkadaşlıklar listesinden çıkarılır ve kendisine bildirim gönderilmez.

Beni Arkadaş Olarak Ekleme” ve “Bana Mesaj Gönderme” bağlantıları için varsayılan ayarları nasıl düzenlerim?

Kimlerin sizi arkadaş olarak ekleyebileceğini veya size mesaj gönderebileceğini Gizlilik sayfanızın "Temel Dizin Bilgileri" kısmından kontrol edebilirsiniz. Buraya ulaşmak için şu adımları izleyin:

1. Herhangi bir Facebook sayfasının üstünde yer alan Hesap açılır menüsünde "Gizlilik Ayarları" seçeneğini seçin.
2. "Temel Dizin Bilgileri" kısmında "Ayarları gör"ü seçin.
3. "Bana mesajlar gönderme" ve/veya "Bana arkadaşlık istekleri gönderme" ayarlarını değiştirin.

Arkadaş ekleyemiyorum.

Gizlilik ayarlarının, bazı kullanıcıların "Arkadaş Olarak Ekle" bağlantısını görmenizi engelleyebileceğini lütfen unutmayın. Ayrıca, belirli bir kullanıcıya bir arkadaşlık isteği gönderdikten sonra bir tane daha gönderemezsiniz.

Arkadaşlık isteğim neden iletilmedi?

Facebook, arkadaşlarınızla, ailenizle ve kişisel olarak tanıdığınız diğer kişilerle iletişim kuracağınız bir yerdir.

Facebook'ta arkadaş eklemeniz engellendiyse, bu büyük olasılıkla yakın zamanda gönderdiğiniz arkadaşlık isteklerinin birçoğunun yanıtlanmamış olmasından kaynaklanıyordur. Bunun nedeni yabancılara arkadaşlık isteği göndermeniz veya Facebook üyelerinin kötü amaçlı olduğu yönünde şikayet ettiği diğer davranışlar olabilir.

Yakında yine arkadaş eklemenize izin verilecek. O zaman lütfen sadece kişisel olarak zaten tanıdığınız kişilere arkadaşlık isteği göndermeyi unutmayın. Aksi halde, hesabınıza ek sınırlamalar koyulabilir.

Facebook üyesi olarak haklarınız ve sorumluluklarınız hakkında daha fazla bilgi için lütfen herhangi bir Facebook sayfasının alt kısmındaki "Koşullar" bağlantısına tıklayın.

Birisine arkadaşlık isteği gönderdim ama almamış.

Bildirim e-postasını fark etmemiş veya henüz Ana sayfasında görmemiş olabileceğinden, istekle ilgili işlem yapması için lütfen kendisine biraz zaman tanıyın. Bu isteği Arkadaş Bulucu'yu kullanarak gönderdiyseniz, lütfen bu kişinin hesabında belirtilen bir e-posta adresine gönderdiğinize emin olun. İstek farklı bir e-posta adresine gönderildiyse, söz konusu kişinin hesabında gözükmeyecektir.

Birine nasıl arkadaş öneririm?

Birine arkadaş önermek için lütfen şu adımları izleyin:

1. Herhangi bir arkadaşınızın profil sayfasının altında bulunan "Arkadaş Öner" bağlantısına tıklayın. Veya, yeni bir kullanıcıdan gelen arkadaşlık isteğini onayladıktan sonra, "Ona tanıyor olabileceği arkadaşlar öner" bağlantısına tıklayın. Tüm arkadaşlarınızı gösteren bir pencere görünecektir.
2. Önermek istediğiniz arkadaşlarınızı seçin. Belirli bir arkadaşı bulmak için, adını "Arkadaşlarını Bul" alanına yazabilir veya tüm Arkadaş Listenizi gözden geçirebilirsiniz. Arkadaşlarınızı ağa veya Arkadaş Listesine göre sıralamak için "Arkadaşları Filtrele" açılır menüsüne tıklayabilirsiniz.
3. Tüm seçimlerinizi yaptıktan sonra, "Öneri Gönder" düğmesine tıklayın. Seçtiğiniz her arkadaşınız yeni kullanıcıyı arkadaş olarak ekleme daveti alır.

Gönderdiğim bekleyen arkadaşlık isteklerini nasıl görürüm?

Ne yazık ki, bekleyen arkadaşlık istekleri listesi yoktur. Ancak, arkadaşlık isteğinizin durumunu diğer kullanıcıyı aramada bulduğunuzda öğrenebilirsiniz. Bekleyen arkadaşlık isteğiniz yoksa, "Arkadaş Olarak Ekle" bağlantısı gözükecektir. Bekleyen isteğiniz varsa, bunun yerine "Arkadaşlık isteği gönderildi" gözükecektir. "Arkadaşı sil" bağlantısı gözükürse, arkadaşlığınızı karşılıklı onaylamışsınız demektir.

Bekleyen arkadaşlık isteklerim olduğu bildirimini aldım, ancak bekleyen istekleri göremiyorum.

Öncelikle, lütfen bu isteği hesabınızda kayıtlı bir e-posta adresinden aldığınızdan emin olun. İstek farklı bir e-posta adresine gönderildiyse, hesabınızda gözükmeyecektir. Diğer kişiye hesabınızdan bir arkadaşlık isteği gönderebilir veya kendisinden doğru e-posta adresine arkadaşlık isteği göndermesini isteyebilirsiniz.

Bekleyen bir arkadaşlık isteğim olduğunu belirten bir e-posta aldım, ancak arkadaşlık isteğini göremiyorum.

Lütfen bu isteği hesabınızda kayıtlı bir e-posta adresinden aldığınızdan emin olun. İstek farklı bir e-posta adresine gönderildiyse, hesabınızda gözükmeyecektir.

Ayrıca, birisi hesabını dondurursa, söz konusu kişinin arkadaşlık isteğini Ana sayfanızda görmezsiniz.

Diğer kişiye hesabınızdan arkadaşlık isteği göndermekten çekinmeyin. Bunun yerine, arkadaşınızdan doğru e-posta adresine sizin için bir arkadaşlık isteği daha göndermesini de isteyebilirsiniz.

Arkadaşlık isteği göndermediğim kişiler Arkadaş Listemde görünüyor.

Facebook'taki arkadaşlık bağlantıları her iki kullanıcı tarafından da onaylanmalıdır. Bu işlem, başlangıçta bir arkadaşlık isteği veya siteye katılma daveti gönderilmesi ve alıcının isteği onaylamasıyla gerçekleşir. Bu onay işlemi olmadan biriyle arkadaş olmak teknik olarak imkansızdır.

Arkadaşlık isteği, manuel olarak veya Arkadaş Bulucu ve Sınıf Arkadaşı/İş Arkadaşı Arama gibi özellikler aracılığıyla gönderilebilir.

Bu özellikleri kullanırken, aynı anda birden fazla arkadaşlık isteği ve davetin gönderilebileceğini lütfen unutmayın. Bir kullanıcı bu davetler aracılığıyla kaydolursa, otomatik olarak Arkadaş Listenize eklenir.

Arkadaşlarımın büyük bir kısmı kaybolmuş.

Hesabınızın güvenliği tehlikede olabilir. Lütfen internette kullandığınız diğer şifrelerden farklı olan benzersiz ve karmaşık bir şifre seçin ve bu bilgiyi kesinlikle kimseyle paylaşmayın. Şifrenizi, Hesap sayfasındaki "Şifreyi Değiştir" alanını kullanarak yenileyebilirsiniz.

Hesabınızla ilişkili tüm e-posta adreslerinin güvenli olduğundan da emin olmalısınız. E-postalarınızı okuyabilen bir kişinin Facebook hesabınıza da erişebileceğini unutmayın. Ayrıca, Facebook ile işiniz bittikten sonra çıkış yaptığınızdan ve tarayıcınızı kapattığınızdan emin olun. Siz tarayıcınızı kapatsanız bile oturumunuzdan çıkış yapılmayacağından, genel kullanıma açık bir bilgisayardan veya başka birisinin mobil cihazından giriş yaparken "Oturumumu sürekli açık tut" kutusunu asla işaretlememelisiniz.

Son olarak, siteye eriştiğinizde, daima URL'nin (internet adresi) etki alanı kısmında "facebook.com" yazan resmi bir Facebook sayfasından giriş yaptığınızdan lütfen emin olun. Hesabınızı koruma hakkında daha fazla bilgi için, lütfen Facebook Güvenlik Sayfasını ziyaret edin.

Konu Bir Çok Kişinin İşine Yarayacaktır Eminim.

Güzel Yorumlarınızı Eksik Etmeyiniz Bir Çok Makale Toparlamadır Ama Hepsi Facebook Help Destek İçerisinde Yayınlanan Makalelerdir.