Merhaba büyüklerim, küçüklerim. Direkt konuya girmek istiyorum.

Küçüklüğümden bugüne kadardır hedefsiz okuyan birisiyim. Yani o ilkokulda hayali kurulan polis, doktor, avukat, öğretmen gibi meslekleri bile hedef görmedim hiç kendime. Zamanında girdiğim 2 SBS sınavına hiç çalışmadan 447 ortalama puanla anadolu lisesine yerleştim. 10. sınıfı iki kere okudum yani sınıfta kaldım ve şuan tam gaz 11. sınıf olarak eğitimime devam ediyorum ancak hala hedefsizim. Sayısal bölümde okuyorum. Sınıfta kalmamdan sonra eşit ağırlığa geçmeyi düşündüm ve vazgeçtim. Niye böyle bir şey yaptığımı da bilmiyorum.

Genelde sözel derslerden hoşlanan birisiyim. Matematiğin Allah belasını verebilir bence. Fizikte kullanmama yetecek kadar matematik biliyorum. Şuanda karmaşık sayılar falan bana çok uzak.

Herneyse yani aslında biraz malım sözel okumam gerekir bu halimle. Şimdi hiç şuanki halimi bilmiyorum yani bir denemeye falan girsem ne olur. En son 10. sınıfta girdim ortalama netler yapıyordum. Yani şuan sınava girsem Türkçeyi ve feni zorlanmadan yapabilirim ancak matematik geometride yarının altında olur doğru cevaplarım.

Bütün yaz tatilim 3 ay hastanede refakatci olarak geçtiği için hemşireliğe merak ve ilgim arttı. Çok araştırdım ettim, sağlık meslek liselerinde okuyan arkadaşlara danıştım falan onlar tavsiye ettiler ama ailem ve okul öğretmenlerim beni soğuttular o meslekten. Belki uzun süre karakolda kalsam polisliğe merak salardım.

Tasarım-yazılım üzerine bir bölüm okumayı hiç düşünmedim. Hele bilgisayar mühendisliğinin puanlarını görünce şok oldum zaten.

Kısacası sizden isteğim üniversite sınavında sözel yada eşit ağırlık puan türüyle öğrenci alan bölümlerden okuduğunuz yada bitirdiğiniz çok yüksek puanlı olmayan bölümleri benimle paylaşabilirseniz, bana biraz olsun fikir verebilirseniz çok sevinirim. Bana önerilenlerin tamamını tek tek araştıracağım. artık 2 senem kaldı ve bir hedef koymam gerek kendime.

Hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum