Kafamı taştan taşa vuruyorum hocam. Yapcak birşey yok. Kader böyleymiş. Halime şükürler olsun.
Senin gibi herkes katipliğin duruşmada yazı yazmaktan ibaret olduğunu düşünen arkadaşlar var. Z.Katipliği görevlerine bir göz atın derim nereye yazsanız çıkar. Her türlü imza sorumluluğunuz var. Atıyorum bir Tapu Müdürlüğünde herhangi bir dilekçeyi yanlış yazdığınızda evrak üzerinde memur oynama yapamaz. Ama Katip yapar. Herhangi bir memurdan sorumluluğunuz kat kat fazla.
Kaymakamlıkta çalışan bir memura soruşturma açmak için Valilikten izin almaları gerekirke, Katip için kimseden izin almadan ( Hakim ve Savcı yanında görevini sürdürdüğünden) direk soruşturma yersin. Katiplik koltuğunda otururken direk sanık kürsüsüne geçiverirsin.
Dosyalardan, kurumlar arası yazışmalardan, vatandaşla bizzet muhattapdan, dosya içerisindeki evrakların muhafazasından sen sorumlusun.
Yukarıda yazdıklarımı yapmak kolay bunlar fiziki zorluklar. Her insanoğlu bunların üstesinden gelir Allah(C.C) izniyle fakat olayın bir diğer yüzü var.
Atıyorum Savcılık kalemine düştün. Bir bebek vefat etti. şüpheli bir şekilde. Doğru otopsiye. Annesi, babası ve aile yakınları hep ordalar ağıtlar, feryatlar vs. ( Bayan veya Erkek farketmez) ister istemez psikolojin bozuluyor bebeğin cesedini görüyosun. ( 1 hafta gitti uyuyamazsın, gündelik hayatında ruh gibi gezersin, gözünü kapattığında bebeğin cansız bedeni gelir gözünün önüne, annesinin, babasının ve ailesinin hali gelir).
Mahkemeye düştün, Asliye Hukuk(aile/iş/tüketici) Mahkemesine diyelim ( Bekarsan yandın) Boşananların haline bakarsın, sebeplerine bakarsın ve en önemlisi olarak gördüğüm ortada harap olan çocuklara bakarsın için acır evlenmesin, ha evlimisin çocuk felan düşünmessin abi. Tapu Tescil davalarında Arsa, ev vs gibi şeyler için bir birlerine ana, avrat küfür eden KARDEŞLER görürsün meslekten soğursun.
Şunu unutmayın Adliye'ye akıllısı gelmez. (Avukatlar dahil) < Şahsi fikrim.
Katipliğe girmek isteyen arkadaşlar bir kez daha düşünsün. Ama şunuda unutmamak gerek dışarıda bir memur olsam hayali ile yaşayan bir çok insan var. Halimize şükürler olsun. Bir meslek başındayız şükür.
İlginiz için teşekkürler.