Lafın nereye gittiğini bilmeden konuştuğunuzda böyle 180 derece dönersiniz işte, bizde dgn ile çalışmaktayız senin ortaya attığın asılsız itham benide ilgilendiriyor. Dgn nin vereceği destekten bahsetmişsin, dgn sana hat-donanım ve bütçen varsa fiziksel firewall konusunda destek verir, sen dgn den network koruma almışsan botnet koruma almamışsan sana yapacakları hiçbirşey olmaz, zaten olmamalıda birçok verimerkezinde süreç böyle işler, yazılımsal sorun yaşadığında dgn nin sana yine destek olma zorunluluğu yoktur sunucular yönetimli değildir, sağolsun dağhan bey murat bey diğer çalışan arkadaşlar zamanları olduğu sürece yardımcı olmaya çalışıyorlar ama asla senin sunucunun detay sorunlarıyla saatlerce uğraşma zorunlulukları yok, bu nazın kime geçer? Dgn aracısı satış yapan firmalara geçer.
İyi bayramlar...
Konusmalarımın hiç birinde dönmedim zira karın ağrın belli oldu. Aracı firmalarda yazılımsal sorunlarla bir çoğu ilgilenmiyor hemen hepsi derki 3. partları biz kurmayız sunu biz yapmayız. Benim kastettiğim ise ürünü ilk elden almak fiyat vanatajı sağlıyabilir bunun yanında aracı firmalar bir çoğu sunu yapmıyormu saldırı geliyor site kapanıyor bildiriyorsun acılıyor sihirli deynekmi var elinde bilidirince acılıyor bu ne demek senin teknik bilgin daha iyidir ip firewall da değil saldırı gelince alıyor firewall arkasında ama dgn ye basarsın hizmetin parasını alırsın hizmetini yok site kapandı dur alıyoruz firewall arkasına bilmem ne gibi işgüzarlıklarla karsılasmassın. Ha bu sumu demekmi oluyor bu tip hizmet satan her aracı firma bu işgüzarlığı yapıyor demek değil. Ama tanımadığımız bir aracı firmadan alıp bu tip olasılık ihtimalini kafamızdan silmek için ben yine sunu söylüyorum dgn son kullanıcıya makina satıyor satıyorsa ben şahsen aracı firmadan almam bu benim için akıl tutulması. Daha gecen gün bir site için bir arkadasım aliveli isimli bir firmadan korumalı diye 650 tl ödüyor makina alıyor salsdırı geldi sitesi kapandı aradıgımızda firma derki firewall yok makinada biz en basta söyledik laf slaatası yaptık acıkcası bunun anlamı ee peki koruma var dediniz diyor alan arkadas dgn den aldığımız makinalarda belirli bir koruma var onu söyledik diyor eger firewall istiyorsan 350 tl + kdv ver dediler. Bu saçmalık değilmi 650 tl adam fantazi olsun diyemi ödedi madem koruma yok n gider ohv den alır veriri 150 tl olay biter işgüzarlar kardesim aracı firmaların çoğu ben söyediğimden dönmedim dönmemde bu benim yasadıgım sorunlar benim düşüncelerimi bu yönde belirledi. Sen benim konusmalarımda döndüğüm noktayı gösterirmisin asıl sen döndün kimden yetki aldın filan aynı uslubunla devam etsene
Krişe türk yapısı nazın kime gecer kimseye gecmesin benim nazım benim yapamayacağım birsey se öderim ücretini yaptırırım. Hak olan budur zaten aracı firmayada her dakika nazımız gecmez gecmemelide zaten naz nedemek ticaret yapıyoruz bir kazanc sağlıyoruz idame ettirmek için bu işleri nazla ricaylamı yaptıracaz hangi aracı firmaymıs o saatlerce benim sunucumla ugrasıyormus 10 yıldır göremedik öyle bir firma ticaret ciddiyet ister oyle nazla ricayla olmaz bu işler saldırı alıyorsan iyi biyerdesin demektiir bi kazanc vardır vereceksin hakkını yaptıracaksın işini naz neymiş
Yine aynı seyi söylüyorum bu iki firma ddos konusunda basarılılar ben memnun oldum her ikisinde de varsa baskasının begendiği bir firma oda fikrini söyliyebilir
http://www.dgn.net.tr/ http://www.sorf.org/ yukarıda ki arkadasın dediği gibi birçok yer koruma sağlar fakat bunu meslek haline getirmiş yerlerden almak makul ve mantıklı olandır