merhaba
bütün mesajları okudum nacizane fikirlerimi paylaşayım. öncelikle arkadaşın biri yukarda kaspersky ı onermiş kişisel güvenlik için o oneriye katılmıyorum. kaspersky en kolay kırılan antiviruslerin basında gelir. hexle splitle bile geçildiği zamanlar oluyor. bilgisayarı kastırması da cabası. nedense bu program turkiyede cok iyi sanılıyor sebebini bilmiyorum ama kesinlikle onermiyorum. Uzun süre RAT'larla ilgilendim. bu programı ben geçebiliyorsam emin olun elin oğlu da rahatça geçer amacına ulaşır. he geçilmeyen program varmı? elbette yok ama comodo ve avira diğerlerine nazaran kırılması daha zor, kendini hızlı update eden yazılımlar.
saldırı konusuna gelirsek tr de bu işler bir kaç şekilde yürüyor. ilki ürün satan elemanlar, bunlar satacagı urune gore talep oluşturan tipler önce saldırı sonra firewall hesabı. diğer türler ise deneme yapmak için sağa sola saldıran amatörler, ''şu siteyi engelledim'' ''sunu kapadım'' diye hava atan ergenler, sitenizin hayatta kalması icin aylık belli bi miktar odemeniz gereken(!) botnetci arkadaslarda vardır. hatta bu elemanlardan bi kaçı tutuklanmış akabinde bir süre cezaevinde kaldıktan sonra salıverilmiştir.. bu işin takibi olmuyor mu sorusuna gelirsek, olabilir mumkundur ama kimse bu işle uğraşmaz. botnetin takibi gerçekten zor. kimin nerden girdiğini bulup hepsini tarayıp ordan ownere ulaşmak herkesin harcı değil. kimse de bir site için bunla uğraşmaz. yabancı siteler saldırı alıyormu sorusuna istinaden cevabım ise, türkçe siteler kadar saldırı aldıgını dusunmuyorum. bu gune kadar 50 den fazla yabancı site açıp işletmişimdir daha 1 tanesinde saldırı aldık. yazı biraz uzun oldu surci lisan eylediysem affola.