özkan bey 1. seçip ödülü vermezseniz ya da ücreti arttırıp süreyi uzatmazsanız ban yiyeceksiniz. benzer durumlar kilitleen başlıklarda var görebilirsiniz. istisnasız bu durum böyledir. Bazı şeylerin kural olarak yazılmaması gerektiğine inanıyorum.
Bu dedikleriniz yarışma kuralları çerçevesinde yazılı değildir.
Bu yazdıklarınız madde şeklinde forum kuralları içerisinde mevcut olsaydı mutlaka olurdu.
Yarışma kurallarına insanların istismarından kurtarmak için şu 2 madde eklenmeli diye düşnüüyorum
- Katılım sayısı 5'ten az ise yarışma sahibinin yarışmayı iptal etme hakkı vardır. Aksi durumda yarışma sahipleri yarışma için bir 1. seçmek ve ödeme yapmak zorundadır. Ödeme yapmayan yarışma sahipleri forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılacaktır.
- Yarışma süresini uzatmak isteyen yarışma sahipleri ücret arttırımı yapmak zorundadır. Arttırılacak miktar minimum %20 veya 50 tl (Hangisi küçükse) olmak zorundadır. Bir yarışma en fazla 2 kez uzatılabilinir.
Bu konuda size aynen katılıyorum , bu maddeler tasarım yarışması bölümüne eklenmelidir.
Söz uçar yazı kalır , bu nedenle tasarım yarışma bölümü kuralları değiştirilmelidir.
Sonuç :
Ben müşterimin isteği ile 200 tl ödüllü logo tasarım yarışması açtım , yapılan çalışmaları müşterim beğenmedi ( Saygı Duyulması Gerekir ) . Yapılan bir işin beğenilmemesi durumunda , müşterinize ZORLA bir iş yaptırırmısınız.