FLoRa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam kusura bakmayında açık atış yaptınız gibi geldi

1.si Yer sağlayıcı Faaliyet belgesi 20 günde gelen birşey değil sadece posta gönderdikden sonra 1 hafta gidişi (maximum)
2.si sadece hosting satışı için başlayacak yer sağlayıcı belgesi yeterli piyasadaki kimseninde faturalı iş yaptığını zannetmiyorum muhasebeci ile görüşüp şirket açılışı yapacak bir iş değil kazandığınıda 30-40 tl damga vergisine mi ödesin?

T.C vatandaşı isen 18 yaşından gün aldıysan tib.gov.tr adresinden yer sağlayıcı faaliyet belgesi başvurusu yapabilirsin en erken bana 2 ayda geldi size hangi zaman diliminde gelir bilemem bazılarına 4 - 5 ay sonra gelir

Açık atışdan kastını anlayamamak la birlikte YS belgesi bana 30 günde geldi. Eğer adresi kargolayacak kişi doğru yazsa idi 15 gün önce gelecekmiş aslında Ankaradan istanbula kargo gelmiş PTT sağolsun burdan hiçbir şekilde telefon vs ulaşmayı denemeden ankaraya geri gitmiş. Daha sonradan Ankaradaki bir tanıdığım vasıtasıyla teslim aldım. Eğer sizde daha iyi bir kargo firması ile gönderip aldırırsanız ort 20günde elinizde olur.

Hosting işini hakiki manada yapacaksa eğer Firma kurmak zorunda. Yoksa En ufak bir şikayet vs olduğunda (Mâli anlamda) hesapları vs kontrol edilir kazandığının en iyi ihtimalle 5 - 10 katı ceza alma durumu olabilir. Piyasada pek çok kişinin ağzı bu gibi durumlarla yanmıştır. O yüzden hem siz hem müşterileriniz için firma kurarak bu işe sarılsanız daha iyi olur düşüncesindeyim.

Ayda 30 - 40 TL üstünde bir kazancın yoksa hosting işi yapmakta mantıksızdır.