MiLLer7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben Bu Sefer İnanıyorum Güzel Birşey Çıkacağa Benziyor. Yeterki Webmasterlarımız Bu Projeye Destek Versin. İnanıyorum Güzel Birşey Çıkacak Ortaya.
Webmaster'ların destek vermesi bu konudaki en son önemli olan şey olabilir. Ne yapacağız destek verip trsense'i mi kullanacağız, devlet ticaret mi yapacak? hangi çağda yaşıyoruz?

tr16 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Son dönemdeki Hacker saldırılarını Baz Alırsak Önce devletin Kendi belediye ve Organlarına Hazır paket yazılım siteler hazırlayıp dağıtması GÜVENLİK GELİŞTİRMEYE PARA HARCAMASI gerektiğini düşünüyorum millet önüne gelen belgeyi yayınlıyor Yanlış anlamayın bu güzel bir proje fakat şuan yeri ve zamanımı tartışılır açıldıktan 1 ay sonra index'te "hacked by xx" diye yazı görmek hoş olmaz Güvenlik geliştirmeye ihtiyacımız var

"arama motoru biraz daha bekleyebilir"
kişisel fikrim
Bencfe böyle bir şey denenmeye kalkılırsa kesinlikle Türkiye'yi sadece "hacked by" yazısı kurtarır ve bu yazının memleketin hayatını kurtardığı yegane an olur bu. Başlamadan biter ne güzel işte

wold_seko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hükümet yerli google yaparsa orda hükümet karşıtı siteler indexlenmez
e tabi, devlet tv si gazetesi (kamu siteleri dışında) internet medya ve arama motoru olmamalı.

isletmeci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 Resmi Yazı ile binlerce bilgisayarın(Kamu) ana sayfası olabilirler.Büyük başarı
Zaten asıl dert bu, pastayı kaptırmamak, kötü bir bakış açısı değil, para memlekette kalsın düşüncesini daha stratejik uygulamak lazım ama. Özel sektörün yapması teşvik edilmeli.

lenfom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aslinda yapilabilir. ama oncelikle devlet genc yeteneklere imkan saglamali diye dusunuyorum. 2+3 sene once abbas guclunun sundugu bi mucitler yarismasi vardi.
bi arkadas cikip yapay zekali bir bot gelistirdigini soylemisti ve hatta site online di. bot sordugunuz soruyu anlayip ona gore size sunum yapiyordu.

noldu? HİÇ. Genc elendi gitti.

demek istedigim once varolan yetenekli arkadaslarimizi gorsunler.

arama motorunun 'su an'lik mecburi oldugunu sanmiyorum. bi arkadasin dedigi gibi once devlet dairelerinin alt yapilarini guclendirsinler.
Hem savunma hem de stabil calismasi icin gerisini getirmeme gerek yok anladiniz zaten.

yazim hatalari icin kusura bakmayin
Bu memlekette, "icat çıkarma" diye bir deyim varken bu genç gibi çok genç heba olur...

Blogkaan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En basitinden sınavlar açıklanınca bile siteye erişim kalmıyor. YGS - LYS vb. sınavlarda bunları görüyoruz. Önce kendi işlerini sağlamlaştırsınlar, arama motoru sonraya kalsın diye düşünüyorum.
Horasanda halı dokunduğunu duyan bu tür insanlar dayanamazlar...

eMPaTi34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu iş devlet eliyle olmaz. Umarım yalan haberdir.
keşke öyle olsa.

theolric adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuda açıklama yapanların Arama motoru nedir, Google nedir tam farkında olduklarını sanmıyorum...
önemli bir şey oluğunu anlamışlar en azından ama ne olduğunu anlamadıkları kesin...

hasanyildiz84 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dert olan google değil, google'a yeterince müdahale edememek ...
Türkçe'nin mantığına uygun istediğimizi indexletirriz, istemediğimizi engelleriz!
Yani sonuç 1 yıl öne yapılan; ondan 2 yıl önce yapılan açıklamalarla aynı; 1 arpa boyu ilerleyememişiz..ç
Bakış açısının ve niyetin siyasi ve duygusal($) olduğunu düşünüyorum ben de.

Sonuç olarak inşallah bu macera bu şekilde başlamaz; rezil oluruz ve daha kötüsü bir çok yerde kullanılması zorunlu tutulacağından (okul kamu kurumu vs yerler) memleketi daha da geriletir.

Saygılar