Cezaevlerinden uzak durun gençler. Babası 26 yıl boyunca cezaevlerinde idarecilik yapmış bir büyüğünüz olarak yazıyorum; tanıdığım bütün memurlar, baş memurlar, 2. müdür ve 1. müdürler hatta cezaevi savcıları dahi psikopat oluyor bir müddet sonra.

Sosyal hayatınızın bütün dengesini bozabilir, çevrenizle olan ilişkileriniz, ailenizle olan ilişkileriniz darmaduman olabilir. Evet, herkes delirmiyor fakat %80 üzerinde psikopatlaşıyor infaz koruma memurları ve cezaevi çalışanları.

Kolay değil; tecavüzcüsü, hırsızı, gaspçısı, psikopatı, katili, sübyancısı alayıyla her vardiyada karşı karşıya geliyorsunuz (sayım için).

Açık cezaevleri veya F tipi cezaevleri biraz daha rahat ama kapalı cezaevleri müthiş sıkıntılı.. Öz babamdan biliyorum, az çekmedik sıkıntı..

Dışarda sürekli diken üstündesiniz, içeride çakalın biri ile takıştığınız zaman dışarıya çıktığınıda sürekli siz ve gelecekte olacak çocuklarınız için sürekli temkinli ve tedirgin hareket etmek zorundasınız vs vs..

Katiplik her zaman çok daha iyi, eniştem yazı işleri müdürü idi oradan biliyorum onların sadece keşif döneminde sıkıntı oluyor o da hava soğuk ve zamansız ise..

Allah yardımcınız olsun ne diyeyim..