Peki "işi bilmiyorsan para güçtür" diyen arkadaş taş mı atıyor veya bir gerçeği mi savunuyor bilemeyeceğim ama dayanağı olmayan gereksiz bir mesaj gibi duruyor. Maksat karşıt fikirlere hareretle karşı çıkmak değil. Aksine konu açma amacım bir şeyleri öğrenebilmek. Çünkü bir taraftan seo strateji, araştırmalar yapsam bu işi çözüp güzel sıralamalar elde ederim diye düşünüyorum. Diğer taraftan bunlar hepsi boş paran olacak da bu stratejileri yapacan diye düşünüyorum.

İşi bilmiyorsak parasal güç diyoruz madem. Nedir bu iş peki?. Seo işini yapanlar bile para dökmüyor mu? Ki zaten seo işini profesyonel anlamda yapan insanlar özel rekabetli kelimelere göre bir fiyat biçiyor. Bu biçtiği fiyat kendi taktiğine mi acaba, yoksa işin backlink maddi boyutuna mı?

Yani seo işini yapan bir kişinin cevabı şudur. Bu kelimede rekabet vardır. Ona göre backlink için çok para harcayacağım. Ve fiyat o yüzden yüksek. Ben şahsen hiç duymadım, bir seocu rekabeti yüksek olan bir kelimede "bunun için özel taktiklerimi de uygulayacağım bu taktiklerim yılların getirdiği tecrübe olduğundan o yüzden fiyat pahallıdır"?

Yani fiyatlar neden değişiyor o zaman?