Arkadaşlar işte bu verdiğiniz fikirler ile para olmadan yine bir şey yapamıyoruz. Bakın yanlış anlamayın ama yine başa döndük. Gelen yorumlardan birine bakıyorum. Seo akıl işidir diyor. Yahu zaytung gibi bir site açarsın. Sosyal ağlarda falan heryerde duyulunca marka olup kendine has bir ziyaretçi kitlesi oluşturur. Şimdi zaytung sahibi çok akıllıdır. Böyle bir site açmıştır diye biz bunu diyoruz. Bundan sonrası taktik ne der isek sosyal ağlarda nasıl reklam yapılır tarzı politika izlenir. Bu da reklam stratejisi. İşte bu tip marka olmaya yatkın sitelerde seo anlamında ki ben buna reklam diyorum istediğin kadar taktik strateji üretebilirsin zaten.

Fakat bunun dışında insanların site ismini hatırlamadıkları örneğin bir mobilya sitesi. Mobilya aramasında ilk sıra veya ilk sayfa. Şimdi bunun reklam veya seo taktiği/stratejisi ne olabilir? Bastır parayı ki ilk sayfa çıksın diye durmuyor mu? Veya tamam akıl, strateji işte bu ne arkadaşlar Ben atıyorum 100 makale okuduysam 99'u seo akıl işidir diyor zaten Ama ne akıl olduğu konusunda bir fikrimiz yok. Açıkçası bu haliyle de kimsenin bir şey bildiği yok gibi duruyor. Hala millet o zaman sosyal link borsalarından medem ummazdı.

Bu seodan kasıt ben google'a bağlı aramalarda üste çıkmakta bahsediyorum. Yoksa parlak fikirli bir site açarsın, sadık ziyaretçi oluştuktan sonra zaten senin seoya pek ihtiyacın olmaz. Haliyle parlak fikirli ben bir site açmış olsaydım şu an seoyu tartışıyor da olmazdım. Kimsenin de umurunda olacağını sanmıyorum.

Diğer durum hani aha o zaman benim bir tespitim var. Örneğin google diyor ki fazla seo yapılmış siteler veya kopya içerikli siteler zararlı çıkacaktır. Doğrudur uzun vadede çıkıyor. Fakat onun yerine yine fazla seo yapılmış siteler geliyor. Devir daim mantığı hep birbirlerinin sıralarına geçiyorlar. Böylece seo yapmamış site, aşırı seo yapanlar nasıl olsa banlanacak deyip üst sıralara geleceğini umut etmesin. Kendisi hep arkalarında oluyor.

E bu üst sıralarda savaşan kopya ve fazla seo siteler neyin taktiğini uyguluyorlar; Backlink. Backlink eşittir para desek haksız sayılmıyoruz.

Benim derdim şudur tam olarak. Seo kavramını anlayan, neyin ne olduğunu bilen her kişi eşittir. Eşitliği bozan sermaye gücü. Bu da beni şu duruma düşürüyor. Diyorum ki o kadar araştır et fakat gel bir site aç kim ne yapıyorsa aynısından para bulup linke para yatırıyorum. Şu ana kadar hep aksini söyleyen de bunu yapıyor. O zaman seo kitapları, seo stratejileri falan da bana boş geliyor. Ha tezimin çürütülmesini isterim. Ki diğer amacım da bu. Fakat tezimin çürütülmesi için mantıklı açıklamalar gerek. Seo strateji deyip benim tezimi çürütemiyorsun ki. Kaldı işin tam mantığını kavramaya çalışıyorum