Arkadaşlar merhaba.

Bundan 2-3 yıl öncesine kadar link alım satım kategorisine şöyle bir baktığım zaman bir gram anlamazdım. Bana link alım satım olayı parça alım satım gibi gelirdi.

Bundan 2-3 yıl öncesine kadar seo'yu şöyle algılardım. Script kodsal olarak ne kadar anahtar kelimeyi çağrıştırır ise bir o kadar sıralama üste geçer.

Yine bundan 2-3 yıl öncesine eğer bir site bir kelimde ilk sıraya çıkıyorsa bu demek ki adamlar zengin. O sırayı hakkediyor.

Şimdi yıllar geçti. Siteler açtım kendimce seo taktikleri(bu taktik anlayışı nasıl oluyorsa artık) denedim. Siteler hitlendirdim veya fllitre soktum. Ban yedim. Makaleler okudum. Gündemi sürekli takip ettim. Seo sitelerinde öyle böyle araştırmalar yaptım. Bana yabancı olan şey şu an çok kolay gelse de bu 2-3 yılda seo anlamında aynen sıfırda olduğumu hissediyorum. Fakat bir seo profesyoneli gibi davransam yani seo adına fikir veren bir sürü makale yazsam sanıyorum insanlar beni biraz seocu olarak görecek potansiyel yakalayabilirim.

Fakat herkesin yaptığı gibi seo fikir verip yalandan ego tatmin edeceğime sürekli yazan biri değilim.

Şimdi tüm bu 3 yılda edindiğim tecrübe şu. Ben bir seocu gibi davransam. Abi bana bu siteyi hitlendir dese biri. Gel abi ver bana şu kadar para. Dayarım kaliteli sitelerden backlinki. Site yaşı falan onlara dikkat ederim. Site hitlenir güzel güzel. Eğer site kendine sadık ziyaretçi yaratıyorsa kalır. Yaratmıyorsa illa ki geriler.

Burda anlatmak istediğim şu ben bu kadar seo falan tecrübe edinirken, kalkıp bir site sıralamaya soksam aklıma hep sermaye gücü geliyor. Bütün seo tecrübelerim falan fos geliyor. Zaten seo'ya bakış açım seo eşittir backlink gözü ile bakıyorum.

Katılıyor musunuz acaba? Yoksa gerçekten bilmediğimiz ince seo ayarları daha mı vardır? Bana göre işin kuralını bilen her kişi seocu olabilir geliyor artık. Ve şu taktik makale falan paylaşımları hepsi fos parası olanların sıralamaları her zaman iyidir.