EmreCagiran adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O kadar paran olmadığı için böyle söylüyorsun, Türkiye'de ortalama kazanç düzeyinde olan insanlar Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinde ancak 2. tabakada bulunabiliyor, Marc ise o piramidin tepesini yaşıyor yani "kendini gerçekleştirme" aşamasında. O noktaya bu şekilde ulaşmış hiçbir insan dediğini yapamaz, yani köşesine çekilemez. Burda önemli olan kazanç değil; kazanabilmek ve diğer devlerle yarışabilmek, adından söz ettirmek, daha çok konuşulmak, daha ünlü olmak; kısacası kişisel tatmin.

Ben söylemiyorum ha Maslow aga söylüyor bunu
O zaman Bill Gates şu an dönüm noktasında ve çok zengin. Bak adam hayatını yaşıyo microsoftun temelini atmış. Benım bu mantığım sadece o kadar zengin olduğum için geçerli değil , Türkiye standartlarında 5 tane ev alcak param olsa alır kirasıyla geçinirdim. bi de emekliye yatır doyum olmaz sülalem rahat olurdu. Bunu 2. tabaka 3. tabaka olarak yargılayamazsın . Benim DNA'mda yan gel yat varsa , ne yaparsam yapayım başarısız olurum. Ha bu proje geliştiremeyeceğim anlamına gelmez. Temellerini atar geriye çekilir koltuğuma yaslanırım. Hayatımda öyle aksiyona gerek yok onun stresiyle kafamı yoramam.