öncelikle dating offerde $1 için uğraşılmaz, satış amaçlı çalışmanı tavsiye ederim 100 tane öyle submit yaptıracağına 1 tane sat daha iyi
Yusuf sevmez o offerleri onun için ben cevaplıyorum, iş yapma durumnu bilmiyorum ama site güvenirliği felan sağlamdır, ücreti iyiyse kullanabilirsin
şunlarada göz atabilirsin clickcash.com, awempire.com, friendfinder
Ben hayat görüşüm açısından xxx içerikli offerlarla ilgili bir çalışma yapmıyorum. Ama bu işte ciddi para kazanan arkadaşlarımın tamamı POF'u tavsiye ediyor. Evet ant07'nin dediği gibi bunda 1 dolarlık lead peşinde koşmayabilirsiniz bile. Çünkü müşterisi belli olan ve pazarı tüm dünyada sürekli satan bu konudaki offerlar için biraz büyük ve iddialı oynamak sizi daha az yorularak daha çok kazandırmaya götürür. (Hımm futboldan hoşlananlar bu tarz offerlardan hoşlanmazlar mı? "Ters Açı" neydi?)
Ben her zaman döngü test sisteminin sağlıklı işlediğine inanıyorum ve bu yöntemi şaşmadan kullanıyorum. Yani bir LP yaparım lead alıyorsam daha çok lead almak için onun kritik önemdeki değişkenlerini değiştirerek ve optimize ederek ilerletirim. O daha iyi bir lead aldıysa bir öncekinden sonra değiştirdiğim şeye dokunmam ama hiç değiştirmediğim başka bir etkeni değiştiririm. Bu etkenler nelerdir? Örneğin birincisinde fotoğraftır, ikincisinde call to action alanını işaret eden hareketli oklardır, müşterinin faydasına olacak 3-4 maddelik sıralı listedir bu listenin içindeki yazılar başta düz ise sonraki değişkende önemli kelimeleri kalın ve altı çizili yapabilirsin. Yani mükkemmele bu şekilde ulaşıyoruz. 5-6 lead yerine günlük 50-60 leadi bir haftalık belki bir aylık optimizasyonla ulaşıyoruz. Ama zarar etmeden. Bunu 1 dolarlık gelir için yaparsak zararlı da çıkabiliriz. Çok yorulabiliriz. Sürekli riskte olacak mı olmayacak mı kaygısıyla mücadele ederiz. Oysa 150 dolarlık bir offerdan leadler alsak daha rahat ve geniş çerçeveden bakarak hareket ederiz. O nedenle mail submit offerlarını artık daha acemilere bırakıp biraz ileri aşama offerlara da bakmak gerekir.
Trafik kaynakları konusunda ise artık o kadar çok şirket kurulmaya başlandı ki, adam 9 yıllık domaini satın alıyor. Siteyi yapıyor 9 yıldır ayaktayız diyor. Ufak bir dip incelemesini yaptığınızda birkaç aylık site olduğu hemen anlaşılıyor. O nedenle trafik sağlayıcı şirketlere de dikkat etmek gerekir. Yanlış anlaşılmasın her yeni trafik kaynağı kötüdür demiyorum ama scam olayına düşmemeniz için dikkat edin. Örneğin warrior da trafik kaynaklarıyla ilgili açılan konulara bakın. Oralarda neler yazıyorlar. Bazen şöyle oluyor. Bir trafik kaynağı yöneticisi normal birisiymiş gibi konu açıyor soru soruyor. Şu site nasıl diye. Sonra warrior içindeki birçok üyeye (özellikle war room üyelerini avlarlar) özel mesaj atıp
size 1 aylık kullanım ücretsiz yeterki şunun altına olumlu yorum yazın. Yazdığınızı gördüğümde ücretsiz alanınızı açarım diyor. O yorum altında bir bakıyorsunuz ki bir gün içinde 20-30 olumlu yorum sıralanmış. Normal kullanıcılar yani tezgahı farkedemeyenler
vayy olumlu yorumlanmış diyerek o kaynaktan gold paket satın alıyor. İşte olayı orada bitiyorlar. O nedenle yeni üyelerin (war rooma yorun ilgi oluştu sanki çok önemli birşey varmış gibi) ve yoğun olumlu yorumların sıklaştığı başlıklardan kaçınıyoruz. Eski ve deneyimli üyelerin yorumlarını para ile veya hizmet ile satmayanların öneride bulunduğu, tartıştığı başlıklara bakıyoruz. O başlıklarda bazen çok ince detay bilgiler de sızabiliyor. Önemli olan o ince detayları yakalayıp kullanmak oluyor zaten.
Bir de şu gözle bakın duruma. Asıl önemli olan şey offer mıdır? Yoksa benzer offerların yoğunlaştığı market alanı mıdır? Unutmayın offerlar yıllar boyunca gelip gider ama market alanları hiç bozulmaz. Oldukları yerde kalırlar. Yemek, bebek, araba, dating, teknoloji,oyun sektörü sizce bu market alanları biter mi? Bitmediği gibi içlerinde de çeşitlenerek büyüyorlar. Her market alanının kendinze özgün kuralları da var. Siz hangisinde bir gelecek ve mutlu bir ilerleyiş görüyorsanız tamamen ona da odaklanabilirsiniz. Ben en baştan beri ne söylüyorum. PPC veya PPV veya mail marketing ne yapıyorsanız orada kalın. Daldan dala atlamayın. Aynı mantığı market alanı için de kullanın. Yani xxx üzerinde çalışıyorsanız yarın araba sigortasına atlamanıza aslında hiç gerek yok. Hayır geçiş yapmanız bir engel değil denemeler yapın ama bir market alanını hedefleyip o konuda kendinizi iyi noktaya taşırsanız ve bir yöntem üzerinde de (ppc, ppd, ppv vs...) kalırsanız. Başarmamanız için gerçekten çok önemli hatalar yapıyor olmanız gerekir. Başarı gelir! Ama zamanı sizin çalışma direncinize, sabrınıza teknik açıdan kendinizi geliştirmenize bağlıdır.
Hepinize kolay gelsin. Kurban bayramınızı ve Cumhuriyet bayramınızı kutluyorum. Bol kazançlar diliyorum.