Eklentilerle çakışma yapmaz genellikle en azından ben karşılaşmadım ama eklentilerin güncel şekilde çalışmaması problemi yaratabilir, rastgele, son yazılar gibi eklentileri kullanıyorsanız zaten super cache w3 total cache gibi cache mantığını kullanmanız yanlış. Zira bu tarz eklentiler wordpress i yormaktadır. Ufak 5 satırlık kodlar yerine sistemin her tarafına döngü sokmuş olursunuz. Bahsettiğimiz kod optimizasyonu bunları kapsamaktadır.
Cache mantığı örnek vermek gerekirse 3600 saniyede bir kendini yeniler yani ;
abc.com/index.php dosyası cache/index.html olarak cachelenir ve her 60 dakikada bir yenilenir. Arama motoru optimizasyonu yönünden bakacak olursanız cache siz daha seri indexlenir sayfalarınız. Ancak cache mantığını botlara karşı kapatırsanız ;
Kısacası arama motorları açısından da her hangi bir zararı yoktur. Bu sistemler açık kaynak kodlu ve sürekli güncelleştirilen eklentiler olup her eksiği giderilmektedir.
Cache mantığı; Css, js, html kodlarında yaptığı sıkıştırmalar neticesinde de hem botlara hemde ziyaretçilere ufak dosyalar göndermiş böylece hız açısından daha verimli bir sayfa sunmanıza olanak sağlar buda indexlenme açısından önemli bir etkendir.
Wordpress için kesinlikle tavsiye edilecek iki cache eklenti , W3 Total Cache ondan sonrada Super Cache idir. W3 total Cache super cache e göre çok daha kapsamlı olmakla beraber kullanım ve ilk ayar kısmı oldukça işkencelidir. Bu yönden yeterli bilginiz yok ise kesinlikle Super cache tavsiye ederim ama kesinlikle para veripte super cache kurdurmayın paranıza cebinize yazık benim görüşüme göre.
Diğer arkadaşlarımında belirttiği gibi ek optimizasyonlar olmadan belirli bir nebzede verim alabilirsiniz. Diğer optimizasyon öğeleri nedir diye sorarsanız CDN ( bulut sistemi ), litespeed, sql ve sql döngü hızlandırma gibi anahtar kelimelerle aramalar yaparak bilgilendirici makalelere ulaşabilirsiniz.
Trafiği yoğun olan bir websayfasına sahipseniz profosyonel yardım almanız gerekiyor kısacası, her ne kadar bu eklentilerde yüksek performanslar elde edilse de doğru bir optimizasyonla bu tarz kalıp eklentilere gerek duyulmadan wordpress ile yüksek performans - yoğun trafik karşılanabilmekte.