Son yazılar, rastgele yazılar, son yorumlar vs. gibi bileşenlerde sıkıntı yaratacak mıdır?
Birde kurulum yaptıktan sonra faydasını görmeyip ya da kullanmayı beceremeyip kaldıran arkadaşlar, kaldırdıktan sonra sitenin eski halini almadığı, indeks sorunu yaşadığı şikayetlerini dile getirmişler. Böyle bir durum sözkonusu mu? Kurduktan sonra, ya da tekrar kaldırdıktan sonra İndekslenme hızının durumu değişir mi ?
Edit: kod açığı yok dediniz, peki çakıştığı eklentiler var mı bilginiz var mı ?
Benim de merak ettiğim bir konuydu. Bu konuyu takipteyim. Bilgilerini esirgemeyen arkadaşlara teşekkürler şimdiden.
Bir kaç cümle ile konuya açıklık getirmek isterim kendi fikrimce..Şöyle ki;
Sorguyu neden fazla yapar sistem ? Neden cache eklentisi kullanmak isteriz ? neden yüksek trafikte sıkıntı çıkarıyor wordpress ? Bu gibi soruların cevaplarını bulmalıyız.
Şuradaki yazılarda bunu açıklamaya çalıştım vakti evvelinde side okuyun lütfen.
Net olarak ; Sizin sunucunuzu yoran sql sorgularını bulmanız, anlamanız ona göre
çözüm üretmeniz lazım.
Şahsen ben kalıp sistemde düzenlemeler ve wp paket dosyalarında gerekiyorsa değişiklik yapma taraftarıyım. Özellikle super cache vb eklentiler html dosya çıktısı haline getirip sitenizi bu dosyaları okuyarak kullanıcıya servis ederler.
Hali ile mysql çıktısı almak ile html dosyasını okutmak performans açısından tamamen farklı şeyler. Bu nedenle aynı çıktıları ben veritabanına yazdırıp o şekilde servis ediyorum.
Dolayısı ile, eklenti kullanmak mantıklı değil, özellikle son zamanlarda Wordpress geliştiricileri bu konu hakkında bir çok seminer verdiler Amerika'da.
Server'ın optimizasyonunu mamcache ile yapıp, Wordpress ile memcache potansiyelinin kullanımını gözlemlediler gibi.
Netice de, eklenti kısmı çöp bence. Yaptığınız en iyi optimizasyon sorguları anlayıp kendi sorgularınızı kullandığınız, temanızı hafiflettiğiniz optimizasyondur.
Hala söylediğimin arkasındayım, şimdi çıkıp bazı külhan beyleri konuya zıplarlar ben peşin peşin bunu yazayım dedim (: super cache file reading metodunu kullandığından pek performe bir çalışma değildir. Tecrübeler ile sabittir.
İyi forumlar.