Merhaba arkadaşlar. Bir süre önce VPS kiraladım. ( Linux Centos 5x ve Plesk Panel 9 - 20 GB Disk, 512 MB Ram, 1000 MHZ CPU, 150 GB Trafik ) Panel olarak plesk yüklü.
Şimdi benim yapmak istedigim konu şu. Bu panel e üyelik oluştururken benden bir domain istenmedi. Bazı firmalar kayıt anında bunları istiyorlar ve ns1ve ns2 leri otamatik oluşturuyorlar. Ancak sanırım cpanel için geçerli bir durum da olabilir bu istisna. Neyse benim sorunum ben bu vps panel ile vizra hosting teması ile beraber hosting satmak istiyorum.
Şuan manuel olarak bu işi yapıyorum reseller hesabımdan. Yüzlerce müşterim var ve durum sıkıntı vermeye başladı. Plesk 9lu VPS sunucumu vizraya kurum, vizra üzerinden nasıl hosting satışı yapabilirim.
Sunucumda plesk kurulu oldugu için müşterilerimde plesk panel kullanmak durumunda mı kalıcak? yoksa sunucuya müşteriler için ayrı panel yükleyebilirmiyim. zaten önce test amaçlı kurmak yani nasıl kuruldugunu ögrenmek istiyorum. Bunu benim için yapabilecek bir arkadaşımız varmı? Şimdiden teşekkür ederim.